Kosárlabda

2015.01.15. 13:55

Kosárlabda: Mindkét megyei csapat hazai pályán szerepel

Pápa, Veszprém – A hétről hétre jobb teljesítményt nyújtó Motax Concordia KC Pápa a négy közé igyekvő Sopront, míg a HOYA Pannon Egyetem Veszprém a jelenleg csak tizedik helyen álló PVSK-t fogadja péntek este a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Mindkét Veszprém megyei együttes sikerrel vette a múlt heti akadályt a bajnokságban, nem csoda, ha bizakodva tekintenek a pénteki összecsapások elé. Vajda Balázs, a Motax Concordia KC Pápa megbízott edzője (szakvezető édesapja Vajda József gerincsérv miatt kényszerűen hiányzik) úgy fogalmazott, örül neki, hogy nem minden esetben dönt a tabellán elfoglalt helyezés. Reményei szerint, pénteken ismét bebizonyítják társaival, hogy csakis az aktuális forma számít.

A pápaiak (fehérben Kutasi Gergely) küzdelmes és látványos meccsre készülnek a SMAFC ellen. Fotó: Penovác Károly

– Az idei pontvadászat roppant kiegyensúlyozott, az első két csapatot kivéve szerintem egyforma erősségű alakulatokról beszélünk. A Sopron hiába foglal el nálunk előkelőbb helyezést a táblázaton – jelenleg ötödik –, mégsem mehet biztosra ellenünk – nyilatkozta a most játékos-edzőként tevékenykedő Vajda Balázs.

Hozzátette, az előző fordulóban a Falco II otthonában elért siker (70:76) akkor értékelődik fel igazán, ha ma hazai pályán a SMAFC-ot is két vállra fektetik.

– Egészen más taktikával készülünk a soproniak ellen, mint amit a Falco II ellen mutattunk. Sosem feküdt nekünk igazán a SMAFC stílusa, ám ez nem azt jelenti, hogy győzhetne nálunk. Szerencsére teljes csapattal tudunk kiállni és bízom benne, hogy látványos, izgalmas összecsapást vívunk – hangsúlyozta a tréner.

Langyos meccsen, de hozta a kötelezőt a HOYA Pannon Egyetem Veszprém is: a sereghajtó Vasast verte 82:64-re.

– A múlt héten eltiltás miatt csak a lelátóról figyelhettem a Vasas elleni derbit, de mi tagadás, nem igazán tetszett, amit láttam – kezdte Petőfi Áron, a bakonyiak hadvezére. – Körülményesen, lassan, nehézkesen kosárlabdáztunk, amire az sem mentség, hogy két új játékos is érkezett. Szóval pénteken mindenképpen harcosabb arcunkat kell mutatnunk. Jóval kiegyensúlyozottabb teljesítményt várok mindenkitől és természetesen gyorsabb játékot – szögezte le a mester.

A veszprémiek pénteki riválisát, a PVSK-t illetlenség lenne félvállról venni, miután legutóbb épp az ötödik Sopront ütötte ki (92:64). Ráadásul idegenben egészen jó a mérlege, hiszen két fiaskó mellett kétszer nyert is.

Valóban kiegyensúlyozott a mezőny

A táblázat alapján jelenleg akár még a hetedik helyen álló Motax Concordia is besétálhat egy-két bravúrral a négy közé (öt győzelem, öt fiaskó). A HOYA Veszprém jelenleg a negyedik (6 siker, négy vereség), de az előrelépés nem reménytelen. Érdekes helyzet állhat elő, ha a Pápa megveri a Sopront, mert akkor jó esetben az ötödik helyre is felzárkózhat, s így üldözőbe veheti az egyetemistákat. Ráadásul tavasszal Pápán lesz a megyei rangadó, ami pikánssá teszi az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!