Kosárlabda

2014.03.14. 21:00

Maguknak tették nehézzé

A VESC egy alacsony színvonalú összecsapást nyert meg a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában.

Király Ferenc

Veszprémi Egyetem SC–Budafoki KK
73:71
(23:11, 22:23, 8:18, 20:19)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Benedek, Németh, Dombay.

VESC: Oltárczy 9, Kováts 24/18, Szlávik 13, Hoffmann 14, Czakó 8. Csere: Horváth, Sefcsik 5/3, Kelemen. Vezetőedző: Petőfi Áron.

Budafok: Drevenka 30/9, Károly 11/3, Vajda 14, Takács 5, Tiba 10. Csere: Buday 1. Vezetőedző: Bors Miklós.

A Nagyot, Takácsot és Verteticset betegségek, illetve sérülések miatt nélkülöző, míg a lábát fájlaló Czakót csak az első félidőben szerepeltető egyetemisták repülőrajtot vettek (11:4), ám a szerény képességű ellenfelet idővel – előzékenyen – felsegítették a padlóról. A VESC-sportolók később sem szakadtak bele az iramba, még szerencse, hogy Kováts futószalagon termelte a triplákat (23:10). A következő játékrészben a VESC kezdett „belealudni” a derbibe: visszavettek az amúgy sem magas tempóból, ráadásul mind több hibát vétettek (36:33).

A rivális megérezte a vérszagot, azt hogy a hazaiak figyelme másutt jár, a védekezésük nem feszes, ezért a szünet előtt jókor jöttek Kováts újabb hárompontosai (43:33). A folytatásban még álmosítóbb lett a párharc, a VESC pedig úgy leült, hogy képtelen volt felvenni az üzemi hőfokot (50:44). A lepattanó-csatákat nyert, időnként mindenhonnan betalált budafokiak kisvártatva átvették a vezetést (50:51). A záró negyedben hol az egyik, hol a másik félnél volt az előny, s az tovább bosszantotta a nézőket, hogy a ritmust vesztett veszprémiek néha a gyűrűt sem találták el. A végén büntetőpárbajban nyertek a hazaiak, akik bizonyították, hogy a múlt heti és a mostani siker között nagy a különbség.

Petőfi Áron: Nem volt szép mérkőzés, de a lényeg, hogy győztünk és ott vagyunk a csoport legjobb nyolc csapata között. Az alapszakasz második feléért dicséret jár a tanítványaimnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!