Kosárlabda

2010.03.07. 19:35

Négyben a VESC - Parázs hangulatú, remek megyei kosarasmeccs

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a papírformának megfelelően a vendég veszprémiek legyőzték a jól küzdő, nagyon akaró házigazda pápaiakat.

Novothny Ottó

Pápa-Damla-VESC 82:91 (21:23, 11:19,25:19, 25:30)

Pápa, 300 néző. V.: Pálla, Török, Németh.

Pápa-Damla KC: Kollár 146, Károly 10, Fülöp 33, Horváth R. 10, Lázár 213. Csere: Vajda 4, Magyar 4, Pethő 2, Rédei, Ács 143, Perger, Horváth A. Edző: Vajda József.

Veszprémi Egyetem SC: Mérész 83, Faragó 153, Szabó 14, Jilling 16, Pataki 6. Csere: Kiskós, Nagy 53, Horváth D., Bovánovics 239, Gábriel, Száraz, Fekete 4. Edző: Molnár István.

Kipontozódott: Horváth R. a 37., Szabó a 38., Pataki és Lázár a 40. percben.

A megyei rangadó tétje az volt, hogy a vendégek győzelmük esetén már biztosan a legjobb négyben folytathatják a rájátszást. Ugyanakkor a két együttes csatája mindig vérbeli presztízsharc, amit az is jelzett, hogy a veszprémiek harmadik játékvezetőt is kértek a találkozóra. Érdekesség, hogy a házigazdák elképzelését nem díjazták a szurkolók: hiába tért ki a labdarúgó mérkőzés elől a kosárlabda csapat és hozta előbbre a meccs kezdetét, legjobb esetben is csak negyedház volt.
A kezdést követően védekezés nélkül szórták a pontokat a tacsapatok, a hazaiak gyorsan előnyt szereztek, 2. perc, 9:5. A Pápa területvédekezése remekül működött (6. perc, 15:9), ám lassan a Veszprém is kezdett magára találni. Olyannyira, hogy 16:18-nál először vette át a vezetést, az elsősorban védekezésben feljavult VESC. Szorgalmasan gyűjtötték a személyi hibákat a játékosok, az első tíz percben 17 (!) faultig jutottak a kosarasok. A második negyed legelején állva hagyta ellenfelét az egyetemista alakulat, 12. perc, 21:29. Ebben az időszakban a házigazdák távoli dobásai célt tévesztettek, annyira nem jött be nekik semmi, hogy 4 perc 23 másodperc telt el az első találatáig, 23:31. Ez rányomta bélyegét erre a játékrészre, aho lelsősorban küzdenitudásból vizsgáztak jelesre a résztvevők. A szünetben 32:42-t mutatott a zeredményjelző.
A hosszabb pihenőt követően a hazaiak mindent egy lapra téve próbálták befogni ellenfelüket. Hullámzó játék alakult ki, a Pápa hol közelebb került riválisához, hol az eltávolodott tőle. Bovánovics egész egyszerűen nem tudott hibázni, sorozatban szórta a pontokat. Érdekesség, hogy az utolsó pillanatban végül elérte célját a Pápa-Damla: semmi nem dőlt el az utolsó tíz perc megkezdése előtt, 56:61. Ebben aztán hatalmas küzdelem alakult ki, noha a Veszprém roppant fegyelmezetten távol tartotta magát tól a pápaiakat, 60:69, 32. perc. A negyed közepén 68:73-nál ismét felcsillant a vendéglátók előtt a remény, de azt pillanatok alatt lehűtötték a veszprémiek.
Remek hangulatú és izgalmas megyei rangadó volt, ahol a sportág minden szépségét (és persze időnként csúnyaságát is) felvonultatták a csapatok. A Veszprém ennyivel jobb ellenfelénél, de a pápaiakat mindenképpen dicséret illeti, hoyg az utolsó pillanatig nyílttá tudták tenni a megyei rangadót.

Vajda József: - Gratulálok a csapatoknak, jól küzdöttek, a Veszprém jobb volt, de saját teljesítményükből tudunk építkezni a Honvéd elleni meccsre.
Molnár István: - Szathmáry Attilát idézem: a győzelmet nem kell megmagyarázni. Fegyelmezett játékkal harcoltuk ki a legjobb négy közé jutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!