Kosárlabda

2009.12.03. 15:33

Palánkok alatti kosárrangadók

Pápa, Veszprém - Az NB IB-s kosárlabda bajnokságban vasárnap lép pályára mindkét Veszprém megyei csapat. A pápaiak hazai körülmények között, a veszprémiek idegenben küzdenek.

Novothny Ottó

A Pápa-Damla KC a tavalyi bajnok elleni nagyszerű győzelem után várja a 18.30 órakor kezdődő találkozóra a Honvéd együttesét.

- Úgy múltuk felül a soproniakat, hogy közben ezer sebből vérzünk - kezdte Vajda József a házigazdák mestere.  - Szívvel, közönséggel, küzdelemmel nyertünk és megmutattuk, hogy ez az alap, emellé kell tennünk a jó játékot is. Ebből kell kiindulnunk a folytatásban.
 
- A Honvéd hazai pályán mindenképpen verhető.

- Egyértelmű célunk a győzelem. Ugyan az utolsó három meccsükön diadalmaskodtak a fővárosiak, ennek ellenére szurkolóinkra is számítva nyerni akarunk. Ez egyébként azért is lenne jó, mert ebben az esetben helyet cserélnénk ellenfelünkkel a tabellán és fellépnénk a hetedik helyre.
 
- A tabellát említette, mi a véleménye az eddig történtekről?

- A nyolcadik forduló után a korábban favorizált négy klub szereplése nem okozott meglepetést, ezek a Nagykanizsa, Sopron, Bonyhád, Veszprém. Az alsó ág is várható volt, a Pekosi, Fehérvár tartozik ide, ám a Sárvár szerepe ebben a körben meglepő. A többiek bárkit elkaphatnak a nagyok közül is, erős középcsapatok. Ezért is fontos, hogy a Honvédnál jobbak legyünk vasárnap.

A Veszprémi Egyetem SC-re viszont igazi rangadó vár, hiszen Nagykanizsán küzd.

- Két veretlen csapat néz farkasszemet - állapította meg Molnár István a VESC szakvezetője. - Az elnúlt két hétben részben feltöltődtünk, illetve természetesen készültünk is. Ugyanakkor elértek bennünket a betegségek, egyelőre még az is bizonytalan, hogy kikkel tudunk szerepelni vasárnap.
 
- A kanizsaiak kimondva a bajnoki címre törnek.

- A legnagyobb önkormányzati és szponzori támogatást ők kapják a mezőnyben. Nem titkolják céljukat, ezért is kötelező számukra a győzelem. Mi igyekszünk meglepni őket, ami egyébként legutóbbi két meccsen sikerült. Egyszer döntetlen lett a csata, a másikon viszont hosszabbításban nyertünk.
 
- Az biztos, hogy valakinek a mérlege romlik majd.

- Ez tény, nagyon bízom benne, hogy teljes csapattal ott lehetünk és akkor talán megőrizhetjük veretlenségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!