Kosárlabda

2010.01.08. 20:18

Pápa KC - Meglepő vereség

Pápa - A találkozó kezdetétől gyenge támadójátékot produkáló vendéglátók kikaptak a Fehérvár KC-tól.

Novothny Ottó

Pápai KC - Fehérvár KC 67:79 (16:20, 17:21, 16:9, 18:29)
Pápa, 200 néző. V.: Magyari, Dokmanovic.

Pápa-Damla: Magyar 4, Kollár 43, Károly 20, Fülöp 4, Lázár 17. Csere: Bogdán 43, Nagy M., Vajda, Pető, Ács 5, Horváth R. 99, Perger. Edző: Vajda József.
Fehérvár: Bödös 206, Csepanec 63, Iszak 63, Somogyfoki 253, Keller 186. Csere: Fehér 2, Tápai, Kövér, Szanyi, Király 2, Oláh, Nagy D. Edző: Góbi Henrik.

Kipontozódott: Kollár a 32., Fülöp a 39., Fehér a 40., Iszak a 40. percben.

A kezdést követően a házigazdák az öltözőben maradtak, amit a lelkes vendégek pillanatok alatt kihasználtak, 3. perc 2:7. Horváth három pontosaival aztán mégis sikerült átvenni a vezetést a felébredést követően, 8. perc, 16:15. A játékrész utolsó pillanataiban azonban a jobban hajrázó székesfehérváriak ismét előnyt szereztek.

A második negyedben tovább tartott a vendéglátók gyengélkedése. Elsősorban támadásban hibáztak sokat a hazaiak, a  fehérvári gyűrűbe nem hullottak be a labdák, miközben a másik oldalon az FKC szorgalmasabbnak bizonyult. A félidőben 33:41-et mutatott az eredményjelző.

A hosszabb szünetet követően ragyogóan teljesítettek a pápaiak, Fülöp és Károly vezetésével sorra szerezték meg a labdákat, ráadásul az eredményesség is feljavult, olyannyira, hogy a  27. percben ismét nyílt lett a küzdelem,  45:44. Az utolsó tíz perc előtt egyetlen fehérvári pont volt a különbség, 49:50.

A játékrész fele úgy telt el, hogy a házigazdák hat személyi hibát vétettek, miközben a másik palánk alatt nem látott okot a beavatkozásra a játékvezető. A büntetőkből a fehérváriak gyarapították pontjaik számát, míg a Pápa alaposan megszenvedett a találatokért, ám ennek ellenére nem dőlt el semmi, 61:60.

A fáradni látszó hazaiak egyre kevésbé bírták az iramot, miközben az ebben a játékrészben huszonhét (!) büntető lehetőséghez jutó Fehérvár folyamatosan növelte a két csapat közötti különbséget, 57:62. Az utolsó pillanatokban már nem volt kérdéses, hogy nem kis meglepetésre a Fehérvár KC két győzelme után a harmadikat éppen a Pápa otthonában gyűjti be.

A találkozó kezdetétől gyenge támadójátékot produkáltak a vendéglátók. Hazai pályán 67 dobott ponttal ritka esetben lehet nyerni, ezúttal sem ez történt, hiszen a rivális fehérváriak éltek a felkínált lehetőséggel és összességében megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

Vajda József: - Sajnálom ezt a vereséget, de nem megyek el szó nélkül mellette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!