Kosárlabda

2014.02.13. 12:30

Soproni vendégszereplés a kosarasoknál

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a harmadik helyezett utazik a nyolcadikhoz. Nevesítve: a Motax Concordia KC Pápa lesz a Soproni MAFC vendége.

Novothny Ottó

A pápai alakulat az egyetlen a tizenkét fős mezőnyben, mely két mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. Igaz, a két elmaradt találkozó kemény csatának ígérkezik: a listavezető Bonyhád otthonában van fellépése a csapatnak, illetve a második helyen álló Törökbálintot fogadják majd.

Pénteken ennél könnyebb csata vár Vajda Balázs játékos edző tanítványaira.

- A soproniakon hazai pályán hosszabbításban tudtunk csak felülkerekedni, ám ennek ellenére idegenben is győzni szeretnénk - fogalmazott a szakember. - Az őszi meccsen fiatal csapat érkezett hozzánk és minden mindegy alapon hetven százalékos dobóstatisztikát produkáltak és csaknem megleptek bennünket. Most már azért mi is jobban összeálltunk, valamint rutinosabbak is lettünk. Jobban felkészültünk belőlük, így mindenképpen nyerni akarunk. Ezzel még nem biztosítanánk be a legjobb négy között a helyünket, de nagy lépést tennék afelé.

Az első mérkőzésen (107:102), Kálmán egészen fantasztikusan teljesített, negyvenkilenc pontot dobott, a másik oldalon Czukor 32-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!