Köveskál

2016.12.03. 19:55

Példás közbiztonság

Köveskál - Kiváló a közbiztonsága és közlekedés biztonsága, bűnügyi helyzete a településnek.

Tóth B. Zsuzsa

Ezt Kiss József Attila rendőr alezredes, a tapolcai rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vezetője mondta a legutóbbi tájékoztatón a művelődési házban. Mint elhangzott, október végéig a tavalyi év azonos időszakához képesti öt bűncselekményhez viszonyítva idén kettő történt. Egy betöréses lopás és egy ittas vezetés.

- Területünkön az előbbiek kilencven százalékát felderítette a rendőrség. A falu lakosai odafigyelnek egymásra, büszkék lehetnek a településükre, élhető. Négy anyagi káros és egy könnyű sérüléssel járó baleset volt, mindegyik külterületen. Nagy részük vad elütés volt. Örömmel tapasztalom, hogy folyamatosan megújulnak az utak, a jelzőtáblák sem hiányoznak, ez a közlekedés biztonságára is hatással lehet – mondta a az alezredes és köszönetet mondott a település vezetésének, valamint a lakosságnak amiért vigyáznak a rendre, betartják a közlekedési szabályokat.

Kiss József Attila szerint irigylésre méltóan jó a közbiztonság Köveskálon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Elmondta még, hogy a badacsonytomaji rendőrök jelenlétükkel rendszeresen erősítik a közbiztonság érzését is. A tapolcai illetékességi területen idén 83 közúti baleset történt, egyike sem halálos kimenetelű. Az előző év hasonló időszakában 77 baleset, négy halálos baleset történt. Varró Gábor polgármester az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a közlekedés biztonságán a település vezetése is dolgozik. A falu központban levő kereszteződésnél parkolóhelyeket alakítanak ki a jelentős vendégforgalom miatt és az úttest mentesítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!