Civil közösség

2023.02.17. 09:00

Aktív almádi egyesület: Pezseg az élet a városban

Több civil közösséget foglal magába a Balatonalmádi Teljesebb Életért Egyesület, közölte Töltési Erzsébet ügyvezető. Így a Honismereti és Városszépítő Kört, Balatonalmádi Város Vegyeskarát, a Gaudium Kamarakórust, mindegyik számos programot szervez az egyesületen belül.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos

A vegyeskar – Borbásné Gazdag Gabriella vezényletével – és a Kósa György Zeneiskola tanítványai szép koncertet adtak tavaly év végén. Az egyesület a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa pályázatán 350 ezer forint támogatást nyert, amit programokra fordítanak. Eszerint például templombemutatókat szervez a Honismereti és Városszépítő Kör az Almádiak napján, február 18-án, a Gaudium kórus Pusker János vezényletével  a Szent Ignác-templomban énekel, a város vegyes kara DJ Bécivel együtt lép fel. A Honismereti és Városszépítő Kör márciusban, októberben várostakarítást szervez, húsvétkor tojásfát állít. A Gaudium kórus pünkösdi koncertet ad a vörösberényi református templomban. Idén is lesznek templomséták júliusban, augusztusban, és szerveznek villasétákat is. Az egyesület meghívására  Böjte Csaba atya és a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Gyermekkar lesz a város vendége a Zenepavilonnál július 21-én. Megszervezik az almádi templomok éjszakáját is szeptember 16-án. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!