állatkert

2018.06.06. 12:25

Átadták az új veszprémi tevekifutót

Történetének legnagyobb, 2,5 milliárdos fejlesztéssorozatát valósítja meg idén a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Veszprémi Állatkert.

Molnár Sándor

Fotó: Fotó: Penovác Károly/Napló

A Modern városok program első elemeként szerdán átadták az új tevekifutót

Fotó: Fotó: Penovác Károly/Napló

A 2000 négyzetméteres kifutó a legmodernebb állatkerti elvárások szerint épült meg. Kiváló helye lesz itt az ország legnépesebb teve csapatának, amely jelenleg 15 egyedből áll, de szaporodó állomány lévén egy-két éven belül várható az első tevecsikók érkezése is. Veszprémben már évtizedek óta láthatóak a bájos, az állatkertben népszerűnek számító kétpúpúak, de ennyit és ilyen szép helyen még soha nem tudtak bemutatni – mondta el Török László állatkertigazgató.

Fotó: Fotó: Penovác Károly/Napló

Évről-évre nő a látogatók száma

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az állatkert évek óta nagyon dinamikusan fejlődik. A fejlesztések nem öncélúak, hiszen kézzel fogható eredményük van. Évről-évre nő a látogatók száma, a Balaton-part egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójává nőtte ki magát a Veszprémi Állatkert. Ennek alapfeltétele, hogy mindig megújuljon és az új látnivalók miatt életükben ne csak egyszer keressék fel az emberek.

Fotó: Fotó: Penovác Károly/Napló

Az állatkert igazi veszprémi intézmény, amely az elmúlt évben is számos kedvezményt biztosított a helyieknek. A polgármester a kifutó átadásról elmondta, hogy az szimbolikus, hiszen ez az első beruházás, amely a Modern városok program keretében valósult meg, de nem az utolsó, hanem egy folyamat része.

Fotó: Fotó: Penovác Károly/Napló

Az állatkertben éveleje óta gőzerővel folynak a munkálatok és azt szeretnék, hogy a nyári főszezonra befejeződnének az építkezések a Gulya-dombi részen. Legközelebb várhatóan július legelején, a sokak által nagyon várt Afrika-szavanna játszótér kerül majd átadásra hajóval és repülővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában