égető szükség lenne rá

2019.05.20. 07:00

A Bajcsy-bölcsiért sétáltak Balatonalmádiban

Bölcsit a Bajcsyba címmel szervezett közös sétát vasárnap délután az Aranyhíd Polgári Egyesület. A sétát azért szervezték, hogy egy városi bölcsőde létrehozását támogassák.

Sági Ági

A megmozduláson 50-60 felnőtt és legalább ennyi gyerek vett részt Fotó: Sági Ági/Napló

Fotó: Sági Ági/Napló

Az egyesület május 10-én nyílt levelében támogatásért közvetlenül Novák Katalin államtitkárhoz és Kontrát Károlyhoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez fordult a bölcsőde ügyében. A levelet aláírásukkal közel hétszázan támogatták.

A megmozduláson 50-60 felnőtt és legalább ennyi gyerek vett részt Fotó: Sági Ági/Napló

– Szeretnénk minél több döntéshozóhoz eljuttatni, hogy milyen égető szüksége van Almádinak a bölcsődére. Húsz éve napirenden van ez a kérdés, de a tény az, hogy még mindig nincs bölcsődénk. Egyesületünk nem valami ellen, hanem konkrét ügyekért dolgozik, most a bölcsőde támogatásáért – mondta el Czompó Gábor, az Aranyhíd Polgári Egyesület elnöke.

Az egyesület szerint a bölcsődét a Bajcsy úti, korábban óvodaként működő épületben kellene kialakítani. Itt hatvan férőhely van, ahol akár három csoport is elfér, korszerű a konyhája, ráadásul akár tovább bővíthető. Véleményük szerint az épület hosszú távon oldaná meg a bölcsődekérdést.

A sétára 50-60 felnőtt és legalább ennyi gyerek jött el. A menet a Pannónia Kulturális Központtól indult, majd rövid séta után a móló felé kanyarodott. A zenepavilonnál Dukai-Nagy Gergely, az egyesület elnökségi tagja mondott rövid beszédet. Hangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha a város számítana az egyesületre, mert a tagok olyan szellemi tőkét képviselnek, mely nemcsak a problémafelvetésben, de a -megoldásban is segíteni tud. A séta a zenepavilonnál piknikkel zárult.

A sétáról megkérdeztük Keszey János polgármestert, aki elmondta, hogy meghívást kapott, de más kötelezettségei miatt eljönni nem tudott. A város két bölcsődei pályázat eredményére vár. Hallott a nyílt levélről is, de konkrét tartalmát és célját nem ismeri, ezért egyeztetésre hívta az egyesület tagjait, akikkel a héten ülnek majd egy asztalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában