A jövő évi falunap az elszármazottakról szól majd

2018.07.16. 11:00

A családokat várták a jó hangulatú barnagi juniálisra

A falunapi rendezvény időpontjának még nincs konkrét helye a naptárban.

Molnár Sándor

A falunapon nagy sikere volt –a gyerekek de éppúgy a felnőttek körében is –a gigafocinak Fotó: Molnár Sándor

Aratás után és szüret előtt kerül megrendezésre és a karácsony, valamint a családi szilveszter mellett, ez az egyik jelentős közösségi rendezvénye a falunak.

Érkeztek elszármazottak is

A Barnag Jövőjéért Alapítvány a civil szervezetekkel összefogva tartott július 14-én vidám juniálist. Érkeztek elszármazottak is a rendezvényre, amelyen körülbelül 50-50 százalékban képviseltették magukat a helyiek és a vendégek.

A falunapon nagy sikere volt –a gyerekek de éppúgy a felnőttek körében is –a gigafocinak Fotó: Molnár Sándor

– Idén először sikerült egyfajta adatbázist létrehoznunk, amely alapján jövőre már egy olyan barnagi napot tudunk majd szervezni, amely valóban az elszármazottakról, leszármazottaikról, meg a barnagiakról szól – mondta el Horváth Zoltán polgármester. A többhelyszínes műsor összeállításakor arra törekedtek, hogy azok között szabad átjárás legyen és kötetlenül beszélgethessenek a résztvevők egymással egy-egy pogácsa, vagy ital mellett. A költséghatékony, színvonalas és a gyerekek részére vidám szórakozást is nyújtó rendezvénynek ideális helyszíne volt a barnagi faluház udvara.

Bállal zárult a jó hangulatú juniális

A falunap előtt, a programok 16 órakor a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes koncertjével kezdődtek a katolikus templomban. Az együttes már többször szervezett kórustábort a szomszédos Tótvázsonyban. Kiderült az is, hogy az egyik kórustag régi barátságot ápol a Barnagért Alapítvány vezetőjével, így a 15 évvel ezelőtti fellépésük után, újra nagysikerű koncertet adtak. A program Stenszky Cecília mesemondó Baltekej bíró ítélete – történetek a mesék hajnalából című, felnőtteknek szóló előadásával folytatódott. A gyerekek szórakozását óriás játékok: építő, darts, kosárlabda és gigafoci garantálták. Az este folyamán a zenéről Weinhardt József gondoskodott tangóharmónikájával. A finom vacsorát követően bállal zárult a jó hangulatú juniális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában