siker

2018.05.14. 14:00

A digitális világban kalandoztak: veszprémi csapat is bejutott a TOP 10-be

A Logiscool alapítványa, a Digitális Tudásért Alapítvány, versenyre hívta azokat az általános iskolás diákokat, akik jól kiigazodnak a digitális világban és szeretik a fejtörőket, kalandokat.

Molnár Sándor

Az országos verseny veszprémi fordulójából a FireWall csapata bejutott TOP 10-be

A Nagy Digitális Kaland elnevezésű versenyt országszerte 34 helyszínen, de egy időpontban rendezték meg a hétvégén. Veszprémben a Deák Ferenc Általános Iskolában gyűltek össze a három fős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatok, akiknek egy órája volt, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos izgalmas, játékos küldetést online teljesítsék. Szalai Péter a Logiscool helyi iskolájának vezetője elmondta, hogy másodízben rendezik meg a versenyt. Tavaly kétezer gyerek nevezett országosan, míg az idei évben már 3300 -an. A megyéből: Ajkáról, Füredről, Almádiból, Várpalotáról és Veszprémből mintegy 100 diák jelentkezett a versenyre. Szalai Péter kiemelte, hogy fontos céljuk volt, hogy a lányokat is behozzák a versenyre, illetve a programozás oktatásába. Sikerrel jártak, mert a nevezők egy negyedét a lányok alkották.

A FireWall csapata olyan jól teljesített

A veszprémi helyszínen, a 3-4. osztályosok versenyében a FireWall csapata olyan jól teljesített, hogy bekerültek az országban a legjobb tíz közé. A csapat tagjai: Czeglédi Gergely, Bagyinszki Zalán és Somfai Máté voltak. A negyedik osztályos Máté elmondta, hogy élvezetes és izgalmas volt a verseny. Olyan feladatokat kaptak, amelyeken nagyon kellett gondolkodni, ezért kevés idő maradt a logikai feladatok megoldására.

A végeredmény Fotó: Molnár Sándor/napló

Kategóriánként, a TOP 10 -be jutott csapatok tagjai május végén az országos eredményhirdetésen vehetik át nyereményeiket Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában