dosz-feszt

2019.02.11. 11:30

A Georgikon kar ad otthont az első doktorandusz-fesztiválnak

Navracsics Tibor fővédnökként, Vastag Csaba pedig védnökként áll a doktorandusz hallgatók számára először megszervezett nyári fesztivál mellett, melynek a Pannon Egyetem Georgikon Kara ad otthont. A DOSZ-fesztet 2019. augusztus 15. és 18. között tartják Keszthelyen, hangzott el az egyetemi sajtótájékoztatón.

Leitner Vera

Vastag Csaba, a fesztivál védnöke

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) és a Pannon Egyetem közös pénteki sajtótájékoztatóján elmondták: a szakmai, kulturális és sportprogramokat egyaránt felölelő rendezvény olyan egyetemistáknak – főleg mesterszakos és doktorandusz hallgatóknak – kíván minőségi kikapcsolódást nyújtani, akik közel állnak a tudományhoz, és emellett szeretnek együtt szórakozni is.

Vastag Csaba, a fesztivál védnöke Fotó: Balogh Ákos/Napló

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa a sajtótájékoztatón elmondta, bízik abban, hogy a fesztivál fővédnökévé választásában szerepet játszott, hogy olyan embert kerestek, aki Magyarországot, Európát is harmóniában látja, képviseli, hiszen a doktoranduszok előtt álló tudományos pálya ma már kizárólag az országhatárokon belül értelmezve elképzelhetetlen. A tudomány egy rendkívül erős, versengő ágazat, amelynek versenye nem nemzeti, hanem kontinentális, globális szinten folyik, emelte ki a DOSZ-feszt fővédnöke.

Hozzátette, Keszthely az utóbbi háromszáz évben kiemelt helyszíne volt a hazai kultúrának és oktatásnak, így ezekhez a hagyományokhoz járulhat hozzá a DOSZ-feszt helyszínválasztása is.

– A doktoranduszképzés, illetve a kutatás a Pannon Egyetem életében meghatározó, ez az intézmény egyik zászlóshajója, minőségi mutatója – mondta el Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, aki hangsúlyozta, a kultúra, a tudomány és a közösségépítés összekapcsolását egyaránt magára vállaló DOSZ-feszt kiváló felütése lehet a teljes régiót érintő Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában