„Megfőzték” az egész várost

2020.01.03. 11:30

A hideg idő ellenére is lehet jó programokat szervezni az almádi parton

Túl van az első teljes évén a Megfőzzük Almádit Egyesület, melynek egyik fő célja, hogy a nyári szezonon kívüli gasztronómiai rendezvényekkel járuljon hozzá a város idegenforgalmának fenntartásához. Az egyesület tagjai helyi alapanyagokból főznek, és céljuk az is, hogy az almádi mindennapok felpörgetésével színesebbé tegyék a várost.

Sági Ági

A képen Tornyos Balázs, a Tornyos BBQ séfje, az egyesület elnöke, Árvai Anita, a Veganeeta Home megálmodója és Kocsis Bálint, a Terasz Bisztró séfje

Fotó: Sági Ági/Napló

– Ez az év megmutatta, hogy jól tud a csapat együtt mozogni. Ez még csak az első év volt, még csak most ismertük meg egymást igazán, még csak próbálgattuk, hogy tudunk legjobban együttműködni – mondta el lapunknak Kocsis Bálint alapító tag, a Terasz Bisztró séfje.

A képen Tornyos Balázs, a Tornyos BBQ séfje, az egyesület elnöke, Árvai Anita, a Veganeeta Home megálmodója és Kocsis Bálint, a Terasz Bisztró séfje Fotó: Sági Ági/Napló

Az egyesület tavaly a téltemető rendezvényen mutatkozott be, amivel a helyieket már megfőzték, majd a város harmincéves születésnapjára vonult fel az egyesület a tagokra jellemző kínálattal. Részt vettek az egyik tag, Árvai Anita vegánpiac- és -vásár-kezdeményezésében, ahol mindig más mutatta meg magát. Egyesületi standjuk ott volt a veszprémi Bakony Expó rendezvényén is.

– A Bakony Expón a szokásos gasztrokínálat mellé mindenki hozta a rá jellemző dolgokat, azokat, amikben legerősebbnek, legjobbnak gondoljuk magunkat. A színpadon is több workshopot tartottunk a barbecue-tól a macaronkészítésen át az egészségtudatos étkezésig vagy a halételekig. Ez nagyon jó, szemléletformáló rendezvény is volt, ami nyilván tetszett a közönségnek is, mert a Megfőzzük Almádit Egyesület lett a gasztroudvar kedvence a látogatók szavazatai alapján – tette hozzá.

A séf elmondta, hogy az év utolsó nagy városi rendezvényén, a Fényes adventen is részt vettek, ahol a helyi lakosokat szerették volna ismét megszólítani. Az egyesület ugyanis nemcsak a nyári szezonban a városba látogató turistáknak szeretne megfelelni, de lokálpatriótaként a helyi lakosok igényeit is szeretnék kiszolgálni.

A csoportkép a tavalyi téltemető ünnepségen készült
Fotó: Archív

– Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, úgy érezzük, hogy ezt az együttműködési kezdeményezést mindenhol örömmel fogadják. Az egyesületben nincsenek kötelező dolgok, bár vállalkozók vagyunk, így nyilván érezzük, hogy mi az a minimum, amit bele kell tenni a dologba, hogy működni tudjon. Pont a vállalkozói lét miatt szinte lehetetlen elvárás lenne, hogy mindig mindenki érjen rá, és azt sem szeretnénk, ha izzadságszagú lenne az együttműködés. Előfordulhat, hogy a csapatból 2-3 ember áll elő egy programötlettel, és ahhoz csatlakoznak még néhányan, de lehet, hogy valaki éppen a saját dolgával van elfoglalva. Ez így rendben is van, mindenki igyekszik kivenni valahogy a részét a közös munkából – fejezte be Kocsis Bálint.

Az egyesület a vendéglátásról és a gasztronómiáról hasonlóan gondolkodó almádi szakembereket tömöríti. Azokat, akik a minőségi vendéglátásban hisznek, abban, hogy együtt erősebbek. A tagok között van pálinkás, húsos, édességes, kávés, éttermes, bisztrós, de mindannyian helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában