látványos szezonnyitó nap

2019.06.06. 11:16

A katonák is megkezdték a balatoni üdülőszezont

Ejtőernyős ugrással és színes programokkal várták a katonacsaládokat az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, azaz a Honvéd Üdülő szezonnyitó napján.

Balogh Ákos

Többek között színpadi produkciók, tánc, katonazenekar, látványos sport és katonai bemutatók, helikopteres ejtőernyős ugrás, íjászat és légpuskás lövészet is szerepelt a programok között, melyet a strandszezonnal egyetemben Böröndi Gábor altábornagy a Magyar Honvédség Parancsnokságának parancsnok-helyettese nyitott meg.

Köszöntőjében elmondta: tudjuk jól, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amely Magyar Honvédséget áthatja és melynek célja, hogy egy ütőképes hadsereg jöjjön, létre nem létezhet, és nem működhet ember nélkül, aki ezen a helyen pihenhet, feltöltődhet.

Az altábornagy kiemelte, bár sokan vesznek részt különböző gyakorlatokon és a határvédelmi feladatokban, de minden katonának szüksége van arra, hogy barátok között, a Magyar Honvédség családjában tudjon egy kicsit kikapcsolódni és pihenni, a Honvéd Üdülő pedig mintegy 280 főnyi állománya az elmúlt időszakban kisebb csodát teremtett ezért. Gyönyörű környezetben egy megújult üdülő várja a katonacsaládokat, megteremtették azokat a feltételeket, hogy minden korosztály jól érezze itt magát, pihenhessen, kikapcsolódhasson annak érdekében, hogyha visszatér alakulatához a beosztásába, akkor feltöltődve tudja a munkáját végezni.

A szezonnyitó során nem csak a számos bemutató és a csodálatos balatoni környezet segített a feltöltődésben, hanem az érdeklődők kipróbálhatták a különleges erők POLARIS homokfutó járművét és az üdülő elektromos hajóit, vízi biciklijeit is, délutántól kezdődően egészen estig pedig zenei fellépők biztosították a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában