Kolbászolás a tóparton

2019.12.31. 07:00

A kolbásztöltő tűzoltók megnyerték a tapolcai versenyt

A kolbásztöltő versenyre a nap is kisütött, a Malom-tó partján tizen­öt csapat, munkatársak, baráti körök, civil csoportok versengtek egymással.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Pál utcai fiúk szalonnát sütöttek és erős paprikával fűszereztek.

A Széchenyi István Baptista Középiskola szakácsa házi paprikát hozott és diót kevert a húsba, s hajósi vaddohánymézes marinált zöldséggel körítették a kolbászt.

Az A-tól Z-ig csapat szakmunkásai ezúttal nem villanyt és vizet szereltek, hanem első ízben neveztek gyermekkoruk ízélményeit idézve. A monostorapáti önkéntes tűzoltó-­egyesület csapata a tapolcai kolbászolást idén sem akarta kihagyni.

A képen monostorapáti önkéntes tűzoltók
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Leendő Óriásokért Nagy­családosok Egyesülete házi savanyúsággal érkezett, a Tanúhegyek Egyesület fateknőben gyúrta az alapanyagot, a zalaszántói borbarátok bajai paprikával adtak szép színt a kolbásznak. Idén sem maradtak otthon az Időtöltők, a Hétmérföldes kolbászolók első alkalommal álltak rajtvonalhoz. A természetjáró szakosztály háziasszony tagjait a Tapolcai Trappolók beszélték rá a fúzióra. A Kézilabdáért Alapítvány csoportjának tagjai töpörtyűt is sütöttek, az ifik vonalát egykeként erősítő Kézis pipik és kakasok tyúkanyóval indultak idén is.

Az Időtöltők csapata minden évben részt vesz a hangulatos megmérettetésen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Hivatal csapata több száz éves receptről fújta le a port, míg az Egységben Tapolczáért Egyesület kora reggel sült kolbásszal erősített. Az Öregfiúk és a Városért Egyesület tagjai együtt töltöttek hagyományos házi és csilis kolbászt.

Az idei évi kolbásztöltő versenyen a legsikeresebben a monostorapáti önkéntes tűzoltó-egyesület csapata szerepelt, második a zalaszántói borbarátok csoportja, harmadik helyezett pedig az Időtöltők csapata lett. A jó hangulatról Farkas Gergő Sajt színművész gondoskodott, a gyerekeket pedig a Fanyűvő játszópark szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában