Közösségi mulatság

2019.08.07. 07:00

A kultúráról sem feledkeztek meg az adászteveli falunapon

Kiemelt szerep jutott a kulturális értékeknek és hagyományoknak az idei adászteveli falunapon, amit a település önkormányzata ezúttal is közösen szervezett meg a helyi német nemzetiségi önkormányzattal.

Polgár Tibor

Az adászteveli falunapon sok volt a mosolygós arc (balról a negyedik Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a jobb szélen Fodor Béla polgármester) Fotó: Adásztevel önkormányzata

A reggeli órákban kispályás labdarúgótorna, valamint főzőverseny vezette fel a változatos programkínálatot. A gasztronómiai erőpróbán 12 csapat vett részt, és a zsűrin túl a jelenlévők is megkóstolhatták az elkészült étkeket, köztük például a különféle pörkölteket és palacsintákat. Továbbá az adászteveli önkormányzat mintegy 300 adag vadpörköltet készített a rendezvény közönsége számára.

Az adászteveli falunapon sok volt a mosolygós arc Fotó: Adásztevel önkormányzata

Fodor Béla, Adásztevel polgármestere a látogatottság és a színvonal tekintetében is sikeresnek értékelte a falunapot, amin több százan fordultak meg. Hozzáfűzte: ezúttal is az volt a céljuk, hogy szórakozási és fellépési lehetőséget biztosítsanak a legkisebbektől a legidősebbekig bezárólag minden korosztálynak.

A színpadi produkciók során elsősorban helyi és környékbeli kulturális csoportoknak tapsolhatott a publikum. Fellépett az Adászteveli Kulturális Egyesület, a helyi zenestúdió és a falu nyugdíjasklubja, továbbá táncos műsort mutattak be a község óvodásai. Emellett a Nagyteveli Napsugár Nyugdíjasegyesület, a Szó és Kép Színpad, valamint sztárvendégként Márió, a harmonikás is szórakoztatta a szép számban egybegyűlteket, akik többek között megtekinthették helyi termékek bemutatóit.

Fodor Béla elmondta, folyamatban van a település új orvosi rendelőjének kialakítása, a közel 37 millió forintos beruházás várhatóan október végére készül el. A polgármester megjegyezte, szeretnének pályázni többek között utak és járdák felújítására, falubuszra, eszközbeszerzésre, a hagyományos szüreti mulatságot pedig idén szeptember 28-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában