évértékelő

2019.02.14. 14:00

A lakosság kényelme, biztonsága a fejlesztések fő iránya Papkesziben

Több előkészített pályázatuk csak a megfelelő kiírásra avagy kedvező elbírálásra vár, ám fontos fejlesztési céljaikat idén sem tévesztik szem elől, tudtuk meg Ráczkevi Lajos polgármestertől, akit a tavalyi és az idei évről kérdeztünk.

Leitner Vera

Ráczkevi Lajos, Papkeszi polgármestere a tavalyi fejlesztések között kiemelte a kültéri fitneszpark kialakítását

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ráczkevi Lajos polgármester elmondása szerint a 2018-as év eredményei közé tartozik az út- és járdafelújítás, melyet a település 23,6 millió forintból, részben pályázati forrásból, részben önerőből valósított meg. Egy Balatonfűzfővel, Csajággal, Küngössel és Királyszentistvánnal közös, Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben elnevezésű EFOP-pályázat keretében Papkeszi tavaly egyebek mellett négy darab nyolcszemélyes, tetővel ellátott kerti kiülő felállításával, valamint a játszótér mögötti területen egy kültéri fitneszpark kialakításával fejleszthette pihenőparkját, tudtuk meg Ráczkevi Lajos polgármestertől.

Ráczkevi Lajos, Papkeszi polgármestere a tavalyi fejlesztések között kiemelte a kültéri fitneszpark kialakítását Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 2019-es év jelentősebb beruházásai közé tartozik a községháza energetikai korszerűsítése, melyre Papkeszi egy TOP-pályázat keretében húszmillió forintos támogatást nyert el.

A tervek között prioritást élvez a művelődési ház rekonstrukciója, bővítése, illetve az óvoda épületének korszerűsítése, tetőszerkezetének megújítása, akadálymentesítése, valamint egy étkezőhelyiség kialakítása, ám ezek megvalósítását kizárólag pályázati forrásból tudja megkezdeni a falu, így a polgármester reméli, hogy ez évben a már korábban elkészített pályázati anyagot sikeresen be tudják nyújtani.

A kultúrházhoz tartozó vizesblokk felújítása halaszthatatlan, ennek rekonstrukciója idén várhatóan megkezdődhet a Leader program támogatásával. Ráczkevi Lajos hozzátette, szeretnék folytatni a hat éve megkezdett, különböző hosszúságú szakaszokat érintő út- és járdafelújításokat, gyalogátkelőhely létesítését, valamint a buszöblök, -megállók korszerűsítését, hogy a település lakói biztonságban, kényelmesen közlekedhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában