készek voltak az életüket áldozni hazánkért

2019.05.25. 16:00

A magyar hősökre emlékeztek Veszprémben

Azokra a katonákra emlékezünk, akik nagyszerű példát adtak az utókornak hősiességből és önfeláldozásból. Elődeink a történelem folyamán számos alkalommal bizonyították, hogy hazánkért, népünkért készek voltak az életüket áldozni, melyre nekünk utódoknak kötelességünk mély tisztelettel emlékezni – hangzott el az ünnepségen.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A magyar hősök napja alkalmából tartottak megemlékezést az MH 54. Veszprém Radarezred szervezésében az Alsóvárosi temetőben. A ünnepség résztvevői tisztelegtek a hazáért folytatott harcokban elesett hősök, áldozatok előtt.

Szendy Zoltán főhadnagy ünnepi megemlékezésében felidézte, hogy május utolsó vasárnapja 2001 óta ismét a magyar hősök emlékünnepe.

 

Ezen a napon azok előtt az ismeretlen hősök előtt tisztelgünk, akik történelmünk során életüket adták a hazáért. Mai ittlétünk az I. világháború veszprémi áldozatainak emlékművénél üzenet. Azt üzeni, hogy nem felejtettük el kötelességünket a múlt, és felelősségünket a jövő felé – fogalmazott a szónok. Kiemelte, hogy ezen a napon azokra a honfitársainkra és más nemzetek olyan fiaira emlékezünk, akik magyar érdekekért, magyar hadseregben harcoltak. Mindazokra, akik az elmúlt ezredévben vérüket ontották a hazáért, szabadságért, a nemzeti függetlenségért.

Az ünnepi beszédet követően Szabó György alezredes, református tábori lelkész mondott imádságot. – Add Urunk, hogy hősi halottaink életáldozata és nagy elődeink példája minket is lelkesítsen, és buzdítson az igaz hazaszeretetre – fohászkodott.

Az ünnepség végén elhelyezték az emlékezés koszorúit a kormányhivatal, a megyei közgyűlés, a város, Veszprém helyőrség katonai szervezetei, a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubja, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesülete, a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei szervezete, valamint a Veszprémi Rendőrkapitányság nevében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában