Adakozásra biztatta az ajkai gyerekeket

2018.12.08. 07:00

A Mikulásgyárba is ellátogatott Joulupukki

Verőfényes napsütés és csillogó szemű gyermekhad töltötte be az ajkai Agóra teret december 7-én, péntek délelőtt. Németh Noémi, Kovácsné Pogány Kinga, Szücs Krisztián, Baranyai Attila, és Németh László a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 4. a osztályos diákjaival és tanító nénijük, Dallos Gizella közreműködésével dalolva, zenés műsorral várták Joulupukkit, a finn Mikulást.

Borsos Renáta

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A korábbi évekhez hasonlóan, most is rengetegen eljöttek, hogy megpillanthassák Joulupukkit és meghallgathassák kedves szavait, melyekkel mindig mosolyt csal a gyerekek és felnőttek arcára. Huszonhat éve már, hogy Ajka városa a finn Rovaniemivel szoros testvérvárosi kapcsolatot ápol, így mondhatni minden év decemberében, úgy látogat a városba a Mikulás, mintha hazajönne. A jeles nap alkalmából gitár, hegedű és furulyajáték is szólt az énekszó mellett. Mi több, a hosszú fehér szakállú Télapónak kedveskedve finn nyelven is énekeltek a kis muzsikusok. Joulupukki finnül üdvözölt minden gyermeket, segítője pedig fordította köszöntőjét. A Mikulás elhozta Lappföldről a tél üdvözletét.

Nagyon jó hírrel szolgált Joulupukki. Elmondta, tegnap, Mikulás napján Rovaniemiben idén először megtörtént a hóesés csodája, amire már egy hónapja vártak. Ajkára érve azonban nem látott hófelhőket, amikor körülnézett, ám annál több jó gyereket és sok ismerős arcot.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Elárulta, különös utazásban van része most Magyarországon. A fővárosban ellátogatott a Mikulásgyárba, és az állatkertben egy új barátra is szert tett egy elefántbébi személyében. Megnyugtatta a jelenlévőket, hogy a rénszarvasait nem cseréli le semmi áron. Felhívta a gyerekek figyelmét a budapesti Mikulásgyár csodájára, hogy milyen jó érzés adni. Arra buzdította a gyermekeket, hogy akik tudnak, szerezzenek örömet másoknak.

Mielőtt a jelenlévő gyerkőcöket egy kis aprósággal köszöntötte, annyit mondott: reméli, hogy tegnap mindenkinek a csizmáját megtalálta és nem hagyott ki senkit az ajándékosztás során.

Búcsúzóul nagyon szép és boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában