Együtt a kábítószer ellen

2019.05.06. 07:00

A prevenciót támogató rendezvényeket szerveznek Tapolcán

A Tapolcai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi ülésén a feladatok mellett a szakmai értékelés is helyet kapott.

Tóth B. Zsuzsa

Több sikeres pályázatnak köszönhetően események sora is segít a megelőzésben – mondta Magvas Zoltán

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A KEF tagjait Dobó Zoltán elnök köszöntője után az Én-Kép-Tér Szociális és Mentálhigiénés Alapítvány munkatársai, Magvas Zoltán és Pilter Balázs, valamint Labovszky Tamara KEF-társelnök, a Baptista Szeretetszolgálat tapolcai telephelyének vezetője tájékoztatta a fórum munkájáról.

Amint az elhangzott, a KEF aktívan együttműködik tagszervezeteivel, valamint a civil szervezetekkel is. A Tapolcai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a Lelki Egészségfejlesztési Központtal és a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központjával három pályázati programban együttműködik, így a koordinálásával több tapolcai rendezvény megvalósulhat a közeljövőben.

Egyik pályázatuk eredményeképpen május 24–25-én kétnapos drogellenes programot valósíthatnak meg Tapolcán, melyre terveik szerint a testvérváros, Pozsony-Ruzsinó szakembereit is meghívják a szakmai tapasztalatcsere további bővítése, elmélyítése érdekében. A rendezvényen lakossági fórumot szerveznek a Tamási Áron Művelődési Központban, amelyen a lakosság elsőként Dávid Ferenc biopolitikai szakértő előadását hallgathatja meg, majd tájékoztatást adnak a KEF működéséről, a prevenciós tevékenységről, Tapolca drogfertőzöttségéről, drogstratégiájáról. Lehetőség lesz kérdéseket feltenni az érdeklődőknek, melyek továbbítására is biztosítanak lehetőséget.

Több sikeres pályázatnak köszönhetően események sora is segít a megelőzésben – mondta Magvas Zoltán . Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A fiatalok számára rendeznek interaktív színházi programot a Széchenyi István Baptista Középiskolában az AppArt Egyesület előadásában, majd a Miénk ez a PAD program keretében terveik szerint egy közterületi padot tesznek fiatalossá, figyelemfelhívóvá a diákok bevonásával. A helyszínen zeneterápiás programon vehetnek részt az érdeklődők. A program elsődleges célja közösségi tér kialakítása, közösségi megmozdulás, figyelemfelhívási akció a szabadidő hasznos eltöltésére, illetve a „hasznos és aktív tagja vagyok a városnak” érzés előmozdítása. A kezdeményezéssel közvetlen elérési pontjuk, kapcsolatuk lesz a fiatalokhoz, mely által közvetve betekintést nyerhetnek szabadidő-eltöltési szokásaikba.

Az ülésen szó volt az iskolai prevenciós programok tapasztalatairól és a jövőbeni tervekről.

Pozitívan értékelte a város kábítószerügyi egyeztető fórumának működését Majzik Balázs, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság drogmegelőzési programok osztályának vezetője és kolléganője, Bognár Éva. Szó esett az elterelés működéséről is, amit Tapolca városában a Baptista Szeretetszolgálat végez – tudtuk meg Magvas Zoltántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában