Átadták tudásukat a fiataloknak

2019.01.02. 07:00

A Tapolca környéki nyugdíjasok egyesülete tartott meghitt ünnepséget

A fiatalok sokat köszönhettek mindenkor az idősek generációjának, nincs ez másként ma sem. Erről beszélt köszöntőjében a Tapolca és környéke kistérségi nyugdíjasok érdekvédelmi, érdekképviseleti egyesülete ünnepségén a polgármester.

Tóth B. Zsuzsa

A város és környéke településeinek nyugdíjasai ünnepeltek együtt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy nem egyértelmű ma, hogy miről szól az ünnep.

– Fogyasztásról, vásárlásról, ajándékozásról vagy arról, hogy a régen látott családtagok újra látják egymást. De érdemes-e visszapillantani a múltba és azon töprengeni, hogy mi az időtálló, az érték? Mi az az érték, ami az idők, az emberek és minden rendszer próbáját kiállja? Az, amit mindenhol mint konvertibilis fizetőeszközt tudunk használni, amit úgy hívunk, hogy család. Köszönöm, hogy önök átadják a szeretetet, a tudást, az összetartozás érzését a családnak. Én magam is rengeteg gondoskodást, törődést köszönhetek a nagyszüleimnek, akik az én gyermekkoromban sokat segítettek a szülőknek, hogy ők dolgozhassanak. Köszönöm ezt generációm mindazon tagjai nevében is, akik nem lehetnek itt. Köszönöm mindazt, amit a fiataloknak átadtak. Tudom, ez rajtuk nem mindig látszik, pedig valahol mélyen belül ők kötődnek önökhöz, és ez a kötelék sokkal erősebb annál, mint amit a fizikai távolság vagy a halál elszakíthat – mondta a polgármester, és azt ígérte, hogy amint eddig, úgy a későbbiekben is segíti az egyesületet az önkormányzat. Nyakas László elnök a karácsony ünnepéről beszélt.

A város és környéke településeinek nyugdíjasai ünnepeltek együtt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Napjainkra a szeretet, az összetartozás, ajándékozás ünnepe lett. Örök várakozásban vagyunk, de ma rá kell jönniük az embereknek, hogy a segítség, a szándék, az önzetlenség az igazi ajándék. Az ünnep valódi tartalma pedig a karácsony esti elcsendesedés, a családi együttlét. Az ünnep, december 25-e nemcsak a keresztényeknek öröm, hanem mindenkinek. Sok család tagjainak csak a karácsony okoz néhány napos örömet, hiszen év közben az élet messze sodorja tagjait egymástól. A megváltó születése a világosságot hozza, ami adventkor még csak reménység, karácsonykor beteljesül – mondta az elnök.

Az ünnepségen műsort adtak a Járdányi Pál Zeneiskola tanárai és diákjai, fellépett a Batsányi kórus, a Tördemic néptáncegyüttes rábaközi és Balaton-felvidéki koreográfiákat mutatott be és kalotaszegi legényest járt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában