Áldás Szent Flórián lovagjainak

2019.05.07. 11:00

A vasárnapi szentmisén a tűzoltókért is szólt az imádság Ajkán

A tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról emlékeztek meg a Tűzoltók napját követő vasárnap, a tósokberéndi katolikus templomban a hívek. Szent Flórián, Diocletianus császár uralkodása idején szenvedett vértanúhalált a keresztény hitéért. A 15. század végén hozták összefüggésbe a tűzzel, úgy tartották, hogy ifjúkorában imádságára kialudtak egy égő ház lángjai.

Borsos Renáta

Bakos Frigyes megáldotta a tűzoltókat és járműveiket.

Fotó: Györkös József

A szentmisén Bakos Frigyes kerületi esperes, tiszteletbeli kanonok, plébános a tűzoltók önfeláldozó munkájáról nagy tisztelettel és elismeréssel szólt, a fohászt védelmükben és értük mondta. A szentmise után, a virággal feldíszített tűzoltóautók előtt sorakozó tűzoltókat és járműveiket is megáldotta az atya.

Bakos Frigyes megáldotta a tűzoltókat és járműveiket.
Fotó: Györkös József

Az éles bevetések során az életüket kockára tevő tűzoltókról elmondta, Isten legnagyobb ajándékát, az emberi életet védik, az elhivatott munkájukhoz nagyon sok erőt, egészséget, az Úristen oltalmát kérte. Védelmet kérve számukra így szól a fohásza: „Kérünk, áldd meg ezeket az eszközöket. Add, hogy akik ezekkel dolgoznak, a te kegyelmed segítségével úgy munkálkodjanak, hogy testi-lelki egészségüket megőrizzék, munkájuk gyümölcsét szándékod szerint élvezzék, és elnyerjék az örök életet.”

Mint ahogy Szent Flórián vigyázza a tűzoltók cselekedeteit, úgy segítse az atya közbenjárásával a Jóisten áldása is őket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában