Horvát–magyar iskolai projekt

2019.04.04. 07:00

A veszprémi és zapresici diákok együtt dolgoztak

Több intézmény részvételével közös iskolai projektben dolgoztak együtt horvát és magyar diákok a napokban.

Marton Attila

Porga Gyula (balról), Veszprém polgármestere a város történetét ismertette a diákokkal Fotó: Balogh Ákos

A veszprémi Lovassy László Gimnázium és a zapresici Jellasics középiskola közötti kapcsolat nyolc éve indult, amelyhez mindkét részt vevő városból idővel általános iskolák is csatlakoztak, mondta el Bertha Orsolya, a Lovassy gimnázium pedagógusa.

A horvát diákokat Porga Gyula polgármester fogadta a városházán. A városvezető beszélt a diákoknak Veszprém történetéről, a horvát származású Verancsics Faustus legendájáról, valamint a megyeszékhely jelenéről, kitérve a város gazdag kulturális, oktatási és sportéletére.

Az ötnapos látogatáson 22 általános iskolás és 15 középiskolás vett részt, a horvát tanulók veszprémi családoknál szálltak meg. Idén a Lovassy gimnázium mellett a Rózsa, a Dózsa és a Szilágyi általános iskola kapcsolódott be az együttműködésbe. A horvát és magyar diákok iskolai projektekben dolgoztak együtt, amelyekben a közvetítő a német nyelv volt. A vendéglátók Bankó Mónika, a Lovassy gimnázium tanára szervezésében gazdag szabadidős programot állítottak össze, amelyben balatoni kirándulás és a fővárosban parlamenti látogatás is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában