Megbízható termékek

2018.07.26. 07:00

A völgybe költöztek az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tagjai, védjegyes termelői és kézművesei

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület tagjai, védjegyes helyi termelői és kézművesei beköltöztek az Éltető Völgy Udvarába, hogy portékáikat a nagyközönség előtt megmutathassák.

Tóth B. Zsuzsa

 Az egyesület védjegyeseinek portékái bizalmat keltenek a vásárlókban

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Harta Annamária, az egyesület munkaszervezet-vezetője elmondta lapunknak, hogy a védjegyesek a tíz nap alatt egymást is jobban megismerve, csapatként együtt dolgozva egy esős napot is vidámsággal ütnek el. A vásári forgatagok, népi játékok, kézműves-foglalkozások adják az udvar lelkét, amiket a felnőttek legalább annyira, vagy még jobban élveznek, mint gyermekeik. – Nyolcadik éve működik itt az Éltető Völgy Udvar, amelyben csak az egyesület védjegyesei, helyi termelői, kézművesei találhatóak meg, akik a minőséget képviselik. Mára megfigyelhető, hogy az érdeklődők egyre jobban keresik a helyi termékeket, népszerűek és bizalmat keltenek a védjegyesek készítményei. Különleges ez a helyszín, hiszen itt a Balaton-felvidék termelői, értékei gyűlnek össze.

A napközbeni nyitvatartás mellett itt kellemesen el lehet tölteni az időt, hiszen a vásári forgatagon kívül különféle programok is várják a látogatókat. Szívesen látogatnak hozzánk a családosok, hiszen amíg a felnőttek nézelődnek, népi játékokat találnak a gyerekek. Például néptánc, táncház, sorversenyek, kalapos játékok szerepelnek az események között, de esti mesét is olvasunk – mondta a Sümegtől Balatonfüredig 59 települést összefogó egyesület képviselője.

Az egyesület védjegyeseinek portékái bizalmat keltenek a vásárlókban

Hozzátette, hogy a fesztivál idejére készült el az a kiadványuk, amelyben az összes védjegyes megtalálható. A völgyben tizennyolc védjegyessel találkozhatnak a látogatók, akiket minden nap ellátás is vár. Kerámia, festmény tökmagolaj, méz, levendulás termékek és szörpök, lekvárok, gyógynövények sora, gyümölcskalács, sajtok kelletik magukat a standokon, miközben egyik termelő sem jelent konkurenciát a másiknak. Kelendőek a kölcsönözhető elektromos kerékpárok – mondta Annamária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában