Összefogással sikerült

2017.11.03. 09:00

Mostanra megújult az ajkai közösségi ház

Hosszú évek munkája eredményeképpen, összefogással valósult meg a tósokberéndi városrész közösségi házának felújítása.

Tóth B. Zsuzsa

A városrész lakói együtt ünnepelték a megújult épület átadását Fotó: Györkös József

Fotó: Gyorkos Jozsef

Így fogalmazott megnyitóbeszédében Schwartz Béla polgármester az avatási ünnepségen.

– A közel négyezres tósokberéndi városrésznek ilyen közösségi háza még nem volt. Az, hogy ez elkészült, hosszú évek munkájának eredménye. 40 millió forintból valósult meg a beruházás, amelyben kicserélték az elektromos hálózatot, új vizesblokkokat és két konyhát alakítottak ki. Hideg padlózatot cseréltek és szalagparkettát raktak le, festettek, nyílászárókat korszerűsítettek. Az épület külső hőszigetelését is elvégezték – mondta a polgármester.

A városrész lakói együtt ünnepelték a megújult épület átadását Fotó: Györkös József

Hozzátette, hogy a megvalósítást segítette a városrészek közötti versenyben elnyert kilencmillió forint. Újabb lehetőséget kap Tósokberénd közössége azzal, hogy az önkormányzat a katolikus egyháztól egy közösségi tér kialakítására alkalmas teret szerzett meg, amely a ház közelében található egykori Papkert területe. Geri Gyula, az egyesület elnöke visszaemlékezett a 800 éves vetélkedés főbb momentumaira. Ez részben elindította, majd továbbvitte azt a folyamatot, amelynek eredményét most láthatják az átadóünnepség résztvevői. Köszönetet mondott Horváth Magdának, Csendes Róbertnek, Csendesné Évának, Venczel Antalnak, Bodor Gézánaka felújításhoz nyújtott segítségért, az avatáson kiállított képekért pedig az alkotóknak, az Ozorai házaspárnak. A nemrég nyolcvanadik születésnapját ünneplő Horváth Magda tanárnő méltatta azt az összefogást, amely révén a Mozaikok című produkcióval a tósokiak megnyerték a városrészek közötti vetélkedést. Megköszönte a résztvevők munkáját, és nem titkolta, hogy mennyire büszke Tósokberéndre.

Az ünnepségen közreműködött a Regös Nyugdíjas Klub énekkara, a Tósokberéndért Egyesület Art Stúdiója, Csendes Róbertné és Rejtőné Csizmadia Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában