Joulupukki ölelése

2017.12.06. 11:30

Ajkára és Veszprémbe is elhozta a messzi tél üdvözletét a lappföldi Mikulás

Az Óváros téren felállított hógömbben fogadta a lappföldi Mikulás a veszprémi óvodák, iskolák csoportjait.

Sági Ági

Veszprémbe látogatott Joulupukki, és az Óváros téren fogadta az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat. Aki szerette volna, egy ölelést is kapott a Mikulástól Fotó: Sági Ági

A finn Mikulás, Joulupukki 2005-ben jött először a megyeszékhelyre, abban az évben két alkalommal is.

– Olyan jó kapcsolatunk alakult ki egy, a veszprémi egyetemen tanuló finn fiatallal, Heli Halla-ahóval, hogy amikor hazaköltözött, és Rovaniemiben kezdett el dolgozni, megígérte nekünk, hogy elküldi hozzánk a Mikulást

– idézte fel a kezdeteket Tímár Veronika, a Veszprémi Magyar–Finn Egyesület tiszteletbeli elnöke. Az egyesület az intézményekkel, iskolákkal, önkormányzattal és a finnekkel együtt szervezi meg azóta is, hogy Joulupukki Mikuláskor kétezer veszprémi kisgyereknek szerezhessen maradandó élményt.

Veszprémbe látogatott Joulupukki, és az Óváros téren fogadta az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat. Aki szerette volna, egy ölelést is kapott a Mikulástól Fotó: Sági Ági

Joulupukki Veszprém testvérvárosából, Rovaniemiből érkezett hazánkba, és öt napot tölt itt. A megyében Rovaniemi másik testvérvárosába, Ajkára is ellátogatott.

Lappföld fővárosából, Rovaniemiből idén is megérkezett Ajkára a Mikulás. Az Agóra tér a korábbi évekhez hasonlóan – az esős idő ellenére – megtelt kíváncsi és izgatott gyermekekkel. Rengetegen várakoztak, hogy megpillanthassák Joulupukkit, a finn Mikulást. Huszonöt éve már, hogy a település a finn Rovaniemivel szoros testvérvárosi kapcsolatot ápol, így mondhatni, hogy Ajkára szinte hazalátogat a Mikulás minden év decemberében. A je-les nap alkalmából Belényesi Barnabás zenés műsorral készült a jelenlévőknek. A gyerekek Barnabással együtt közös éneklésbe kezdtek, hogy megmutassák Joulupukkinak, hogy milyen jók voltak idén. A Télapó érkezésére nem kellett sokat várni, finn nyelven üdvözölt minden gyermeket, segítője pedig fordította köszöntőjét.

Fotó: Sági Ági

– Elhoztam nektek Lappföldről a tél üdvözletét. Az igazság, hogy itt a hóesés csodája most esővé változott, de nálunk északon már 40 centiméteres hótakaró van. Ígérem, hogy küldök még havat hozzátok. Nagyon örülök, hogy sok ismerős gyermek-arcot látok ismét Ajkán, hiszen oly sokszor eljöttem már – mondta a Mikulás.

Mielőtt a gyerekeket egy kis aprósággal köszöntötte, annyit mondott, ne feledjék, hogy ma különleges este van. Arra kérte őket, hogy szedjék össze minden erejüket, hogy jók tudjanak lenni, mert ő bizony az éjszaka megtölti cipőiket ajándékokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában