Sportos példamutatás

2018.10.09. 17:30

Akadálypályán mérték össze tudásukat a katonák a veszprémi sportnapon

Alapvetően a katona legfőbb fegyvere a teste. Az egészséges fizikai és mentális állapot, amelyek hatással vannak egymásra. Az egészségmegőrző napon példát mutatunk, hogy ezt a kettőt hogyan lehet egyensúlyban tartani – mondta Zentai László.

Molnár Sándor

Az egészségmegőrző programra közel kétszázötven katona érkezett az országból

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Minden évben megtartják az egészségmegőrző és sportnapot az MH 54. Veszprém Radarezred katonái számára. Idén mintegy 250-en érkeztek Ukkról, Békéscsabáról, Bánkútról, Medináról, Jutáról és a Veszprémben települt alakulatoktól. A rendezvényt az MH Légi Vezetési és Irányítási Központtal közösen szervezték, így onnan is jöttek résztvevők.

Az egészségmegőrző programra közel kétszázötven katona érkezett az országból
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A célunk az, hogy módot adjunk az együttlétre, a közös sportolásra, és egészségnevelési lehetőségeket biztosítunk a Honvédkórház, a Drogambulancia, a Prémium Egészségpénztár, a Testszerviz munkatársainak segítségével. Többször megfogalmaztam már, hogy alapvetően a katona legfőbb fegyvere a teste. Az egészséges fizikai és mentális állapot, amelyek hatással vannak egymásra. Az egészségmegőrző napon példát mutatunk, hogy ezt a kettőt hogyan lehet egyensúlyban tartani, ami által sokkal felkészültebbek, sokkal hadra foghatóbbak lesznek, bár reméljük, sosem kell megtudnunk éles helyzetben, hogy milyen állapotban vagyunk – fogalmazott Zentai László ezredes, parancsnok.

Érkezéskor a résztvevőket öt csoportba osztották, hogy egy-egy véletlenszerűen kialakított csapat tagjaként vegyenek részt váltókban, farönkhajításban, aknamezőn futásban, vagy teljesítsék az akadálypályát. Így elérték azt, hogy olyan emberek is egy csapatba kerültek, akik korábban még sohasem találkoztak, ezáltal is erősítve a közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában