Fél áron a zoóban

2019.08.10. 07:00

Alpaka- és lámabébi is várta a látogatókat Veszprémben

A veszprémi lakó- és tartózkodási hellyel rendelkező látogatók 50 százalékos kedvezménnyel léphettek be a Veszprémi Állatkertbe augusztus 9-én, pénteken.

Molnár Sándor

Sokan voltak kíváncsiak a gyűrűsfarkú makikra az állatkert kedvezményes napján

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az akciót a megyeszékhely önkormányzata kezdeményezte, kapcsolódva az állatkertek napjához. Az ország első állatkertje, a Fővárosi Állat- és Növénykert ugyanis 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit.

Sokan voltak kíváncsiak a gyűrűsfarkú makikra az állatkert kedvezményes napján
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A jeles napra emlékezve és az állatkertek népszerűsítésére tartottak akciókat és rendezvényeket ezen a napon a hazai állatkertekben is.

Ennek jegyében, a város vezetésének kezdeményezésére a veszprémi lakó- és tartózkodási hellyel rendelkezők fél áron nézhették meg az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően folyamatosan megújuló, számos érdekes látnivalóval szolgáló, több mint harminc hektáron elterülő Veszprémi Állatkertet.

A látogatók az újdonságok mellett új jövevényekkel is találkozhattak, hiszen július végén született egy kis fekete-fehér alpaka, a napokban pedig egy hófehér lámabébi. Mindketten máris nagy népszerűségnek örvendenek. Emellett a nap folyamán az érdeklődők hat látványetetésen is részt vehettek, amelyek főszereplői például a pingvinek és a fókák voltak.

Török László igazgató a napot értékelve elmondta, hogy nagy öröm volt számára, hogy sok veszprémivel találkozhatott, akik így élőben is láthatták azokat a változásokat, amelyek az állatkert legnagyobb fejlesztéssorozatának részeként valósultak meg a Veszprémi Állatkertben. A lehetőséggel sokan éltek, több mint ezer ember látogatott el az állatkertbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában