energetika és akadálymentesítés

2019.10.23. 16:06

Átadták a korszerűsített községházát Felsőörsön

Több mint hetven millió forint beruházással a képviselőtestületi alakuló ülés alkalmából adták át a Községházát Felsőörsön, kedden este. A korszerűsítéssel a rezsiköltség töredékére csökkent, mondta Szabó Balázs régi-új polgármester, aki harmadik ciklusát kezdte meg az 1839 lakosú településen.

Kovács Erika

Községháza impozáns épülete Felsőörsön. Felújításával töredékére csökkent a rezsiköltség

Fotó: Kovács Erika/Napló

Üdvözölte az átadást Kontrát Károly országgyűlési képviselő, aki további támogatásáról biztosította a települést.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Szabó Balázs felidézte, a Községháza az 1970 évekig kovácsműhely, illetve téesz iroda volt, majd az 1980-as években került a község tulajdonába. Kezdetben iskola is működött az épületben, és a ’90-es években hivatal is. A tetőn, és a homlokzaton történt kisebb felújításon kívül jelentősebb korszerűsítés nem történt.

A polgármester kiemelte, az önkormányzati épületek közül utolsóként költöttek jelentősebb összeget a faluház illetve a Községháza épületére. A településfejlesztési program pályázatán 44 millió forintot nyertek, amit az önkormányzat további 27 millióval kiegészített azért, hogy a nyílászárók, burkolatok, informatikai hálózat is megújulhasson, és az épületben akadálymentesített mellékhelyiséget is létrehoztak.

Községháza impozáns épülete Felsőörsön. Felújításával töredékére csökkent a rezsiköltség
Fotó: Kovács Erika/Napló

A Községháza teljesen megújult, különös tekintettel az energetikai korszerűsítésre. A korábban földgázzal üzemelő fűtési rendszert hőszivattyúsra cserélték, és a még korábban elnyert támogatásból napelemes rendszer is működik. Szabó Balázs arról is beszélt, hogy reményeik szerint ismét működik az épületben fiókgyógyszertár. A község elöljárója emlékérmet és elismerő oklevelet adott át Csatári László helyi vállalkozónak, aki támogatta az épület világításának korszerűsítését.

A Községházát az alakuló ülésen vette birtokba a vezetés, illetve a képviselőtestület. Az ülésen Illés Andrást alpolgármesterek választották meg, majd valamennyien letették az esküt, és átvették megbízóleveleiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában