iskola

2019.05.29. 11:00

Az agrárium szeretete és tisztelete örök a pápai öregdiákok között

A Pápai Mezőgazdasági Technikum 1966-ban végzett két osztályának öregdiákjai közös találkozóra gyűltek össze egykori középiskolájukban, hogy felelevenítsék emlékeiket, egyúttal megemlékezzenek azokról az egykori osztálytársaikról, tanáraikról, akik már nem lehetnek köztük.

Polgár Tibor

A Pápai Mezőgazdasági Technikum 53 éves osztálytalálkozójának résztvevői

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Mógor László, az osztálytalálkozó egyik szervezője a Naplónak nyilatkozva kifejtette, a két 24 fős osztály tagjai 1962-ben kezdték meg a tanulmányaikat általános mezőgazdasági technikusként, majd 1966-ben érettségi vizsgát tettek.

– Az 1892-ben alapított iskolánk a fennállása során sok névváltozáson átesett. Amikor mi jártunk ide, Pápai Mezőgazdasági Technikumnak hívták az intézményt, amely most ugye a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola nevet viseli. Az eltelt évtizedek alatt a mezőgazdaság szeretete, tisztelete változatlan maradt ebben a tanintézetben, és az itt tanultakat mindig tudtam hasznosítani – fogalmazott Mógor László, aki az 1990-es években nyolc évig tanított is az intézményben.

A Pápai Mezőgazdasági Technikum 53 éves osztálytalálkozójának
résztvevői
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A szervezőtől megtudtuk, kezdetben öt-, majd háromévente tartottak osztálytalálkozókat, ám már szeretnének évente összejönni. Mógor László hozzátette, sajnos olyan kevesen maradtak a hajdani osztálytársak, hogy a két osztály inkább közös találkozókat szervez. A mostani alkalom is remek hangulatban telt, és a Batthyány-szobrot sem felejtették el megkoszorúzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában