gyerekeink nevelői, példaképei

2018.06.04. 20:49

Az Anna Grand Hotelben köszöntötték Füreden a pedagógusokat

Az Anna Grand Hotelben tartott ünnepséggel köszöntötték pedagógusnapon a város tanárait. Az ünnepi műsorban a Kiserdei Óvoda-, az Eötvös Iskola-, a Zeneiskola-, a Református Iskola-, és a Lóczy Gimnázium tanulói szerepeltek előadásaikkal.

Sági Ági

Fotó: Balogh Ákos

Bóka István polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat elkötelezetten támogatja oktatási-nevelési intézményeit. Támogatja az intézmények felújítását, bővítését, a diákok szabadidős, kulturális és sport tevékenységét. Biztosítja a tehetséges és a rászoruló tanulók ösztöndíját, elismeri a sport, művészeti és oktatási eredményeket.

- Nem győzünk elég hálásak lenni mindazoknak, akik helyettünk is gyerekeink nevelői, példaképei lesznek. Tudjuk, hogy a jó pedagógus nem csak oktat, tudásanyagot továbbít, de nevel: szemléletet, hiteles értékmintát ad át- mondta el a polgármester.

Szabó Lajos a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója beszédében a pedagógusi munkát méltatta.

Fotó: Balogh Ákos

- Csak a pedagógusok tudják igazán, hogy mennyi munka és türelem kell ahhoz, hogy az iskola működéséhez biztosított eszközök és épületek valódi értelmet nyerjenek. Milyen erőfeszítések szükségesek a mindennapokban ahhoz, hogy az iskola működése megalapozza a gyermek jövőjét. Pedagógusnak lenni nem csupán munkát jelent, hanem szellemiséget és egész életre szóló elhivatottságot. Az örök érték továbbadása, vagy ha úgy tetszik átmenekítése a következő generációkra, a legszebb vállalások egyike, amit ember tehet- mondta el az igazgató.

Az ünnepségen átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható szakmai elismerés azoknak a pedagógusoknak, akik legalább 25éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek és kiemelkedő munkát végeztek. Pedagógus szolgálati emlékérmet kapott Ágostonné Titz Magdolna, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola tanítónője, Mitev Ivánné, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola tanárnője és Pozsonyi Edit, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola tanítónője.

Fotó: Balogh Ákos

Balatonfüred Város Önkormányzata a képviselő testület határozata alapján „Balatonfüred közoktatásáért” kitüntetést adományozott Doma Györgyné, Eötvös Iskola tanára részére, Kelli Lajos, Református Általános Iskola tanára részére és Kohl János, a Szent Benedek iskola tanára részére.

Az ünnepségen oklevéllel és virággal köszöntötték a 25., 30., illetve 40. éves jubileumukat ünneplő pedagógusokat, virággal a nyugdíjba vonuló pedagógusokat, és virágcsokorral köszönték meg az oktatási intézményeink igazgatóinak egész éves munkáját is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában