iskola

2019.03.29. 07:00

Az Egyesült Királyság nagykövete tartott előadást a balatonalmádi gimnáziumban

Elő­adást tartott és a diákok kérdéseire is válaszolt Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban.

Marton Attila

Matthew Chen, az iskola anyanyelvi lektora, Iain Lindsay, Dudásné Pirik Mariann és Czuczor Sándor a rendezvényen Fotó: Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium

A diplomatát a középiskola harmincéves fennállását ünneplő programsorozatot záró héten látták vendégül. A találkozót augusztus óta szervezte Czuczor Sándor jószolgálati nagykövet, az intézmény első igazgatója és Simon Orsolya igazgatóhelyettes. A skót származású Iain Lindsay-t egyórás látogatásának elején skót népdalok éneklésével fogadták a diákok, majd a nagykövet rövid előadást tartott, amely után a tanulók kérdezhették őt.

Matthew Chen, az iskola anyanyelvi lektora, Iain Lindsay, Dudásné Pirik Mariann és Czuczor Sándor a rendezvényen Fotó: Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium

A diplomata – aki felsőfokú magyar nyelvtudását is megcsillogtatta a találkozón a Nemzeti dal több versszakának elszavalásával – kedélyesen beszélt skót gyökereiről, a nagyköveti munka feladatai­ról. Elmondta, a legnagyobb munkát a brexittel kapcsolatos egyeztetések jelentették számára az elmúlt években. Iain Lindsay beszélt Magyarországról alkotott benyomásairól, valamint személyes kérdésekre is válaszolt.

A jó hangulatú találkozón a gimnázium Erasmus+ programjában részt vevő külföldi diákok is kérdeztek a nagy­követtől, akit a program zárásaként Dudásné Pirik Mariann igazgató körbevezetett az is­kolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában