Szirénázás nélkül

2019.05.15. 15:30

Az életmentők mindennapjait mutatták meg: nyílt napot tartottak a pápai mentőállomáson

A mentők napjához kötődően idén is nyílt napot szerveztek a Pápai Mentőállomáson. Az eseményen több mint kétszáz fő vett részt.

Polgár Bettina

Dan Bettina rendszeres látogatója a Pápai Mentőállomás nyílt napjainak. Az érdeklődők megnézhették a mentőautók felszerelését, a mentéstechnikai eszközöket

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Major Roland mentőállomás-vezető elmondta, a helyi lakosságot várták a nyílt napra, elsősorban óvodákat, iskolákat és közintézményeket. A meghívottak szép számmal képviseltették is magukat, több mint kétszáz fő fordult meg a programon.

– A résztvevők betekintést nyerhettek a mentők munkájába, megnézhették a mentő­autók felszerelését, a mentéstechnikai eszközöket. Emellett a kollégáim rögtönzött újraélesztés-oktatást is tartottak, melyen a gyermekek aktívan közreműködtek, gyakorolva a mellkaskompressziót és a lélegeztetést – fejtette ki a mentőállomás vezetője. Hozzátette, a kisebbeknek nagy élményt jelentett, amikor láthatták a mentőautót, illetve több gyermek arra is rákérdezett, mire használható egy-egy mentéstechnikai eszköz.

Dan Bettina rendszeres látogatója a Pápai Mentőállomás nyílt napjainak. Az érdeklődők megnézhették a mentőautók felszerelését, a mentéstechnikai eszközöket Fotó: Polgár Bettina/Napló

Major Roland kiemelte, év elején kaptak egy új esetkocsit, a nyílt napon ezt is megtekinthették a látogatók. – Ez egy automata váltós gépkocsi, ami légrugóval rendelkezik. A korábbiakhoz képest nincs túl nagy változás a betegtérben, nagyon minimális átalakítás történt az előző esetkocsinkhoz viszonyítva – fűzte hozzá. Megjegyezte, az új esetkocsi nagy segítséget jelent, egy régi autót váltottak ki vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában