Sportpálya mindenkinek

2019.06.24. 07:00

Az iskola diákjai mellett Zalahaláp lakói is használhatják

A település iskolájában 112 diák tanul, az utóbbi években folyamatosan emelkedik a létszám. Most pedig új sportpályával gazdagodott az intézmény és egyben a település is.

Tóth B. Zsuzsa

Bedő Lajos, Fenyvesi Zoltán, Szabó Lajos Konrád és Igaz Sándor az új sportpálya avatása utáni percekben

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A tanévzáró ünnepségen Szabó Lajos Konrád balatonfüredi tankerületi igazgató úgy fogalmazott, hogy a sportpálya létrejötte az együtt gondolkodás mintapéldája.

– A 24,5 milliós beruházáshoz a képviselő-testület 4,5 millióval járult hozzá, így tudtuk megvalósítani a fejlesztést. Köszönet az összefogásért, együttműködésért Bedő Lajos polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak. Igaz Sándor, az intézmény igazgatója rendszeresen felveti számunkra további terveiket, már most elénk tette a megvalósítandó tornaterem vázlatát. Tehát egy új feladattal megyünk haza innen – mondta Szabó Lajos Konrád igazgató, és méltányolta a kivitelező cég és Lamperth Tamás üzemeltetési osztályvezető munkáját. Azt kívánta, hogy a gyerekek használják balesetmentesen a pályát.

Bedő Lajos, Fenyvesi Zoltán, Szabó Lajos Konrád és Igaz Sándor az új sportpálya avatása utáni percekben Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő arról beszélt, hogy egy önkormányzatnak ma már nem lenne feladata gondoskodni az iskoláról, de aki gazdájának érzi azt, az tesz az intézmény fejlődéséért.

– Köszönet érte. Egy fejlesztés, főként egy sportlétesítmény átadása mindig nagy öröm, hiszen a mozgás időt vesz el attól, hogy a gyerekek a telefonjukkal játsszanak. Bízom benne, hogy már a nyári szünetben is kihasználják a diákok a létesítmény minden adottságát – mondta Fenyvesi Zoltán.

Bedő Lajos polgármester elmondta, hogy a sportpályát nemcsak a diákok használhatják majd, hanem a településen élők mindannyian.

– Nagy öröm átadni a létesítményt a lakosságnak és a gyerekeknek. A pálya ugyanis nyitott lesz, a településen lakók is szeretnék használni, focizni, kosarazni, röplabdázni rajta – mondta a polgármester, és biztatta a jelenlévőket, hogy használják majd a pályát.

Hozzátette, hogy örülne, ha a kormányzat segítené a tornaterem elkészültét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában