jubileum

2019.05.12. 18:30

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a pápai lovasmajális

Az új helyszínre is sok lovast és rengeteg érdeklődőt vonzott a hagyományos pápai lovasmajális, amit ezúttal a Várkert úti egykori Vasas-sportpályán tartottak meg.

Polgár Tibor

A hivatalos megnyitón Venczel Csaba önkormányzati képviselő a nagy múltra visszatekintő, immár tizedik alkalommal megszervezett programot méltatva kifejtette: a kulturált szórakozást, kikapcsolódást kínálón népszerű esemény elsődleges célja a lovas hagyományok ápolása, a lovassportok népszerűsítése. Mint mondta, a pápai lovasmajális hozzájárul nemzeti értékeink, tradíciónk megőrzéséhez, ezért a helyi városvezetés és képviselő-testület ezúttal is a rendezvény mellé állt. Venczel Csaba külön örömtelinek nevezte, hogy a gyerekek számára szervezett ügyességi versenyekre mintegy 160 fiatal lovas jelentkezett.

A gyerekek számára szervezett ügyességi versenyekre mintegy 160 fiatal lovas jelentkezett

A jubileumi kétnapos rendezvény első napja a lovas showműsorokról szólt. Egyebek mellett volt csikósbemutató, fogathajtás, dámalovaglás, magasugróverseny pónilovaknak, továbbá a jelenlévők láthattak solymászbemutatót is.

A Pünkösdi királyválasztás című műsor részeként fellépett A jó LaciBetyár, a gyerekek körében meghirdetett ügyességi versenyek pedig a vártnál is nagyobb sikert arattak.

– Természetesen idén, az új helyszínen is úgy állítottuk össze a programkínálatot, hogy mindenki találhasson a kedvére való látnivalót, elfoglaltságot, miközben nem titkolt célunk, hogy minél jobban megismertessük, megszerettessük a lovassportot, a lóhoz kapcsolódó tradíciókat a nagyközönséggel. Nem utolsó sorban pedig az igazi majálishangulathoz elengedhetetlen kellékekről, étel- és italfelhozatalról ugyancsak gondoskodtunk – jegyezte meg Kocsis László főszervező.

A tizedik pápai lovasmajális a hagyományokhoz híven díjugrató versenyszámokkal zárult vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában