egészséges, olcsó és elérhető

2019.07.09. 16:00

Bakonykarszt: számlák, csapvíz, és elégedett fogyasztók Veszprém megyében

A számlaküldés gyakoriságának változásáról, a Csapvíz kampányról és egy elégedettségi felmérés eredményéről is sajtótájékoztatón számolt be kedden a Bakonykarszt Zrt.

Juhász-Léhi István

Kizlinger András értékesítési osztályvezető elmondta, társaságuk ebben az évben áttért a bekötési vízmérők évi egyszeri leolvasására. A számlák átlagfelhasználás alapján, kéthavi részszámlaként kerülnek kibocsátásra, évente öt alkalommal, míg hatodik alkalommal a tényleges leolvasási adatok alapján megtörténik az elszámolás. Lényeges változás az is, hogy egy borítékban több számlát küldenek. Ugyanakkor a szolgáltatási terülten a számlaküldési gyakoriság ütemezetten úgy módosul, hogy a társasházaknál 2x1 havi számlát, míg a családi házas helyeken 2x2 számlát postáznak az eddig megszokottaktól eltérően.

Soósné Harsányi Sarolta üzemviteli osztályvezető arról beszélt először, hogy miért hasznosabb csapvizet fogyasztani. Elhangzott: szervezetünk számára a legalkalmasabb folyadékpótlást a csapvíz jelenti, több okból is. Egyrészt egészséges, (hiszen a legjobban ellenőrzött élelmiszerünk) és mindig a rendelkezésünkre áll. De a csapvíz olcsó is – szemben a palackos vízzel – , ráadásul nem keletkezik fogyasztása után szemét, ezért mindenkit arra buzdítanak, igyák, fogyasszák a csapvizet.

A társaság ebben az évben áttért a bekötési vízmérők évi egyszeri leolvasására
Fotó: Penovác Károly/Napló

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által készített, a Vízmű Szolgáltatásra vonatkozó Felhasználói Elégedettségi Felmérés eredményét ismertette Kugler Gyula vezérigazgató, amelyből kiderült: összesen 39 szolgáltató ügyfeleit kereste fel egy független közvélemény-kutató szervezet és közel 1,8 millió felhasználói válasz került feldolgozásra. Az átlag pontszám 863 lett, de a leggyengébb eredmény is 750 pont felett volt. Az ügyfelek véleménye alapján ezt a felmérést – ha úgy tetszik versenyt – kiemelkedő 932 ponttal a Bakonykarszt Zrt. nyerte meg, megelőzve az Aqua Kft.-t (922) és a Soproni Vízműt (916).

Kérdésre válaszolva Kugler Gyula elmondta, hiányosságot cégük honlapjában és a (sajtó)tájékoztatók elenyésző számában véltek felfedezni a válaszadók, ígérete szerint mindkét ügyben fejlődni igyekeznek, már elkezdték a szükséges lépések végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában