Tankocka három iskolával

2018.09.25. 16:00

Balatonfüreden bevonják a tanításba a legújabb technológiát

A digitális pedagógiai módszertan fejlesztését szolgáló képzésekre és eszközök beszerzésére nyert el közel 73 millió forint támogatást a Balatonfüredi Tankerületi Központ három oktatási intézménye.

Marton Attila

Éder Márta, Steierlein István, Szabó Lajos Konrád, Bóka István polgármester. Az infokommunikáció fejlődéséhez, változásához alkalmazkodni kell Fotó: Marton Attila

Az európai uniós EFOP-programban az Eötvös Loránd és a Radnóti Miklós Általános Iskola, valamint a Fekete István Speciális Általános Iskola vesz részt. A projekt célja, hogy fejlessze a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudását, és a képzéseken szerzett tudást a tanárok beépítsék a mindennapi munkába.

Éder Márta, Steierlein István, Szabó Lajos Konrád, Bóka István polgármester. Az infokommunikáció fejlődéséhez, változásához alkalmazkodni kell Fotó: Marton Attila

Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, a projektben elnyert támogatás egyharmadát eszközök beszerzésére, kétharmadát képzések szervezésére fordíthatják. Hozzátette, a három iskolába az intézmények gyermeklétszámának arányában összesen csaknem 150 tablet, hét laptop, három interaktív tábla, hét projektor és öt darab router kerül a tervek szerint még az ősz folyamán.

Steierlein István, a projekt szakmai vezetője, a Radnóti-­iskola igazgatója arról beszélt, a programban összesen 42 pedagógus vehet részt továbbképzéseken. A Tankocka nevű képzésen – amely egyúttal egy pilot program is – a matematika- és a természettudományi képzésben használható digitális pedagógiai módszertannal ismerkedhetnek meg a szakemberek. Emellett egy képzés a fejlesztő értékelésről szól, míg egy másik az infokommunikációs technológiák gyakorlati alkalmazási lehetőségeit ismerteti meg a programban részt vevő pedagógusokkal.

Éder Márta szakértő arról beszélt, az infokommunikáció gyors fejlődése és változása egy adottság, amelyhez alkalmazkodni kell. A képzések elősegítik azt, hogy a pedagógusok hatékonyan bevonják a tanításba az IKT-eszközöket, amelyeknek az alkalmazása segítheti a tanítást. Hozzátette, a pedagógusoknak fontos feladatuk az is, hogy a biztonságos internethasználatra megtanítsák a tanulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában