szalagavató

2018.12.07. 20:05

Ballagás a Lóczy gimnáziumban: egy ajtó bezárult, a másik kinyílt

Életünkben a mostani az első, estélyi ruhás bál, ezt mondták a végzősök a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium szalagavatóján. A nyolcvanöt végzős diák szalagot is kapott osztályfőnökeiktől, pénteken este, a Balaton Szabadidő-, és Konferenciaközpontban. Az iskola világhírű, fiatalon elhunyt diákja tiszteletére alapított Szőr Péter-emlékdíját idén Győrffy Bálint, 12. b. osztályos diák vehette át.

Kovács Erika

Duna Katalin igazgató rendhagyó köszöntőjében felidézte a végzősök, így a 12. a., b., és c. osztályok emlékezetes pillanatait. Az „a” – nál, az első kéttannyelvű gimnáziumi osztálynál egyebek mellett kiváló és kreatív tanulókról, tehetséges diákokról, igazi közösségről beszélt. A 12. b kapcsán azt mondta, sokszínű társaság, az igazgató kiemelte természettudományos csoportjukat, a filmes és matektehetségeket, a diákok szerveztek diákparlamentet, összefogva a 440 tanulót. A „c” osztályosoknál sokféle, önálló tehetségről, kitűnő sportolóról, kis irodalmárokról beszélt Duna Katalin. A köszöntő után minderről osztályfilmeket vetítettek, majd átadták a világ leghíresebb antivírus szakértője, egykori diákjuk, a fiatalon, Amerikában elhunyt Szőr Péter emlékére alapított díjat. Idén, a rangos díjban Győrffy Bálint12. b. osztályos tanuló részesült, aki szintén az informatika elkötelezettje.

 

Az est emlékezetes hangulatát tovább fokozta Vaszkó Szonja, aki Orbán György kortárs zeneszerző műveit adta elő zongorán, illetve Akucs Bence és Frantal Balázs versmondása, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, és az Exoticum Banda, a lóczys és vetésis diákok közös zenekarának előadása. A szalag feltűzése után a diákok keringővel ajándékozták meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában