Mozgás és tábortűz

2019.06.19. 07:00

Bándon kicsengetővel ünnepelték, hogy kitört a vakáció

A Kicsengető rendezvény lényege, hogy miután a gyerekek, a szülők és a nagyszülők is mindnyájan fellélegeztek az iskola okozta fáradalmak alól, felhőtlenül szórakozhassanak, sportolhassanak együtt a szabadban.

Molnár Sándor

A Bándért Közalapítvány két-­három éve szervez már úgynevezett Becsengető rendezvényeket, amikor az elsősöket megajándékozzák, és segítenek lelkileg felkészíteni őket az iskolára. A Kicsengető sportnap viszont újdonság a faluban, június 16-án rendezték meg első ízben az Essegvár alatti közösségi téren.

– A Kicsengető arról szól, hogy szülő, nagyszülő, gyerek egyaránt fellélegzik az iskola fáradalmai alól, és szerettünk volna valamilyen felhőtlen szórakozást nyújtani nekik. A nap lényege az, hogy legyünk együtt nevetve, felhőtlen szórakozást nyújtva és gyümölcsöket fogyasztva, egészségesen álljunk hozzá mindehhez. Fontos, hogy kiszabaduljanak a gyerekek a telefonnyomkodós, tévénézegetős nyári elfoglaltságból – mondta el Grácz­ki László Leventéné, a Bándért Közalapítvány titkára.

A sportnapon a közös bemelegítést követően szerveztek erdei futást, illetve az idősebbeknek sétát, és megrendezték a Bándi Focibajnokságot is kis pályán, négytagú csapatok részvételével. Emellett tollaslabda, asztalitenisz, lengőteke, kosárlabda és célba dobás is szerepelt a programban, amelynek célja nem a versengés volt, hanem az, hogy 12 állomást felkeresve, sportos feladatok során valami újat tanuljanak a gyerekek, vagy régi készségeiket elevenítsék fel. A feladatok teljesítéséért egy-egy színes szalagot kaptak a résztvevők, akiknek a teljesítményét emléklappal, csokival vagy gyümölccsel jutalmazták a szervezők.

Újdonságként az idősebb korosztály megismerkedhetett a petanque-kal, és a repülőgép-, valamint autómodellek világába is betekintést nyerhettek az érdeklődők a Herendi Modellező Sportegyesület jóvoltából. A programot taekwondo- és jógabemutató színesítette, valamint régi autókat is láthattak a patakparton. A rendezvény este tábortűzzel, dobolással és közös énekléssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában