Cifra Pagony

2018.12.19. 14:00

Befogadó játszótér épült Veszprémben

 A Kálvin János parkban adtak a Szerencsejáték Zrt. támogatásával és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa együttműködésével épült második, úgynevezett befogadó játszóteret. Az esemény sajtótájékoztatón az is kiderült: az együttműködésnek köszönhetően országszerte összesen nyolc befogadó játszótér készül el a Játék összeköt program keretében.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Déri Stefi, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője megnyitó beszédében arról beszélt, hogy a Szerencsejáték Zrt. fontosnak tartja, hogy a magyar fiatalok, a jövő generációja minél hamarabb találkozzon a fogyatékosság ügyével, hogy később nyitott és elfogadó felnőttekké váljanak.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszönetét fejezte ki a programban résztvevőknek. Elmondta, hogy elképzelni sem tud szebb karácsonyi ajándékot a fogyatékkal élő veszprémi gyermekek és családtagjaik számára, mint egy olyan természetes, ugyanakkor gondosan megtervezett közösségi teret, mint ez az új játszótér. A polgármestertől megtudtuk azt is: a játszótér nevére a Facebookon lehetett szavazni és a legtöbb szavazott a Cifra Pagony-ra érkezett, ezért ezt a nevet kapta a megyeszékhely legújabb játszótere.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy egy olyan fejlesztés került megvalósításra, amely mindenki számára elérhető. Úgy vélte: napjainkban az esélyegyenlőségre kiemelt figyelmet kell fordítani. A társadalomba való beintegrálás kiváló lépcsőfokai ezek a befogadó játszóterek, ahol már kisgyerekként együtt játszhat egészséges és mozgáskorlátozott egyaránt.

 

Az első három befogadó játszótér Budapesten, Veszprémben és Miskolcon valósul meg, a Szerencsejáték Zrt. által 2017-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegynek köszönhetően, amelynek segítségével 75 millió forint gyűlt össze erre a célra. A jövő évben, további öt befogadó játszótér megépítését a 2018-ban kibocsátott Nagykarácsony sorsjegy teszi lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában