Erősödés, bővülés a cél

2019.10.03. 07:00

Bemutatkoztak a Fidesz–KDNP jelöltjei Devecserben

A közelgő választásokra készülve Németh Ákos Pál jelenlegi alpolgármester, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjeként közéleti előadásra hívta a város lakosságát a minap a kastélygaléria lovagtermébe. Az eseményen előadóként részt vett Juhász Hajnalka miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, továbbá a polgármesterjelölt mellett bemutatkoztak a párt devecseri képviselőjelöltjei is.

Borsos Renáta

Juhász Hajnalka (középen) Kovács Zoltán, Németh Ákos és a képviselőjelöltek társaságában Fotó: Devecseri Városi Televízió

Fotó: Devecseri Városi Televízió

Kovács Zoltán a polgármesterjelölt Németh Ákos Pál érdemeinek méltatása mellett kiemelte azt a szándékot, hogy a kistérséggel, a kormányzattal szorosan együttműködjenek, amivel a jövőbeni fejlődés zálogaként a város erősödését és bővülését célozta meg.

Németh Ákos Pál programjával kapcsolatban – melyben rövid, közép- és hosszú távon megvalósítandó feladatokat dolgoztak ki képviselőtársaival közösen – elmondta, elsődleges cél az idei költségvetés rendbehozatala és a jövő évi költségvetés módosítása. Az élhetőbb város kialakításával kapcsolatban megemlítette, számos olyan intézkedés van, melyet a megfelelő társadalmi párbeszéd kezdeményezésével el lehet indítani, majd megoldani.

Juhász Hajnalka (középen) Kovács Zoltán, Németh Ákos és a képviselőjelöltek társaságában Fotó: Devecseri Városi Televízió

A képviselőjelöltek rövid bemutatkozása után az esemény Juhász Hajnalka közéleti előadásával folytatódott. A miniszteri biztos szám­adatokkal is alátámasztva bemutatta a jelenlévőknek, hogy a Fidesz–KDNP milyen eredményeket ért el 2010 óta. Kiemelte többek között, hogy nőtt a foglalkoztatottak száma, bemutatta a Családvédelmi Akciótervet, a Modern Városok és a Magyar Falu Programot. Megjegyezte: „Annak a népnek, nemzetnek van jövője, aki a jelenben is tudja, hogy milyen identitása, kultúrája, történelme és hagyományai vannak. A jövő arról szól, hogyan találjuk meg az értékközösséget és érdekközösséget Nyugat és Kelet között az Európai Unióban.”

Hozzátette, a magyar kormánynak a legfontosabb üzenete mind bel-, mind külpolitikánkban, hogy: „Nekünk Magyarország az első”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában