Sok tapasztalat és új kapcsolatok

2020.01.03. 07:00

Bulgáriában is megismerték a Klebelsberg Kulturális és Turisztikai Központot

Magyarországot két fiatal képviselte Plovdivban a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 programban. Magyar Dániel a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület nevében utazhatott ki, ahol a Klebelsberg Kulturális és Turisztikai Központ elképzeléseit ismertette – írta ki Facebook-posztjába Szanyi Szilvia polgármester.

Szendi Péter

cofMagyar Dániel a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület nevében utazhatott ki Plovdivba

Fotó: Szendi Péter

A közösségi háló sok mindenre jó, többek között arra, hogy jó híreket is meg lehet rajta osztani. Nem is volt kérdés ezek után, hogy Danival beszélgessek, aki egyébként építészmérnöki diplomával rendelkezik, melyet Ausztriában szerzett.

– A választás úgy esett rám, hogy erre pályázni kellett angolul, és nagyon rövid határidőt szabtak meg. November 1-jén hirdették meg, és 5-én már vége volt a pályázatnak, 29-én pedig már indultunk is Plovdivba, ahol egy hetet töltöttünk – kezdi a beszélgetést Dani, aki elárulta, hogy kőkemény műhelymunka zajlott, nem üdülni mentek.

Hét ország két-két embert delegált Bulgáriába. Mint mondja, 22 éves volt a legfiatalabb, a legidősebb meg közel hatvanéves. Az egyhetes tréning alapvetően arról szólt, hogy miként kell egy rendezvényt kitalálni, megszervezni és lebonyolítani. Párhuzamo- san voltak az elméleti és a gyakorlati képzések, irtózatos tempót diktáltak a szervezők.

Mindent megtudtak arról, hogy miként kell attól a bizonyos kályhától eljutni az ajtóig. Rengeteg tapasztalatot szerzett, és ami ilyenkor nagyon fontos, hogy új kapcsolatokat is sikerült kialakítania. Az önkéntesek nemzetközi napja (december 5.) alkalmából volt egy látványos zenés, lámpás felvonulás, ezzel is tisztelegve azon emberek előtt, akik időt, energiát szakítanak arra, hogy szebbé és jobbá tegyék a világot.

cofMagyar Dániel a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület nevében utazhatott ki Plovdivba
Fotó: Szendi Péter

– Két olyan esténk volt, ahol bemutatkozhattunk. Gyorsan össze kellett állítanom egy ötperces prezentációt, amelyben említést tettem a Klebelsberg Kulturális és Turisztikai Központ elképzeléseiről. Én arról tartottam előadást, hogy miként lehet építészeti eszközökkel közösséget létrehozni. Bevallom, egy kicsit túlléptem az időhatárt, hiszen a téma sokrétű volt, így nyolc percet beszéltem, de szerencsére a szervezők nem állítottak le.

A végén pedig szétosztottunk néhány prospektust Veszprémről és a Balaton-felvidékről egy adag Balaton szelet, Túró Rudi és Sport szelet kíséretében, melyet értékeltek is – mondja mosolyogva Dani, aki végtelenül szerényen közli mindezt, pedig van mire büszkének lennie, nem „szállt el magától” a 31 éves fiatalember. A diplomamunkáját egyébként ebből írta, így viszonylag könnyű dolga volt a jelenlévőknek mindezt prezentálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában