Parkrendezés és helyi termelői piac

2019.02.25. 16:00

Csaknem 200 millió forintból újul meg Zirc belvárosa

Az önkormányzat Zirc – zöld város a Magas-Bakonyban mottóval 199,62 millió, önerő nélküli támogatást nyert Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a belváros megújítására.

Müller Anikó Hanga

A jövő év elejére megújul az apátsági épületegyüttes előtti tér

Fotó: Müller Anikó Hanga

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, támogatója az Európai Regionális Fejlesztési Alap. A városközponti Rákóczi tér az elmúlt évtized során több ütemben, részben megújult. Az Országzászló előtti térrész burkolatot kapott, a régi sportpálya helyén játszóteret és pihenőterület alakítottak ki, térvilágítás létesült. A ciszterci apátság – saját projektje részeként – a bazilika előtti udvarrészt az épülethez méltó megjelenésben újította fel. Most az apátsági épületegyüttes előtti, 82-es főút által határolt terület átalakítását tervezik. Újra élőbbé alakítják fák, cserjék telepítésével, virágágyások, pihenőterület kialakításával.

A jövő év elejére megújul az apátsági épületegyüttes előtti tér Fotó: Müller Anikó Hanga

A projekt másik jelentős eleme a helyi termelői piac létrehozása a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház mögötti területen. Ez a beruházás régi igényt valósít meg, a helyi és térségi termelők, kézművesek számára biztosít értékesítési helyet, lehetővé téve, hogy a lakosok egészséges helyi élelmiszerekhez, igényes termékekhez jussanak. A tervek elkészültek, a kivitelező kiválasztása folyamatban van, a városközpont komplex rendezésének befejezést a jövő év februárjának végére tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában