közösségformálás

2019.02.27. 17:27

Csapatünnep az LVIK-nél – komoly feladatok jönnek

A szervezet kohéziója a tudásban és az állomány összetartásában gyökeredzik. Önök és elődeik képesek voltak arra, hogy állandóan fejlesszék tudásukat, lépést tartsanak a fejlődő világgal.

Molnár Sándor

Önök ma a légierő egyik legbiztosabb és legmegbízhatóbb bázisát jelentik a légierő csapatainak vezetésében – fogalmazott Sáfár Albert dandártábornok.

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (LVIK) a nyolcadik születésnapját ünnepelte az Agórában. Sajátos, hogy a központ csapatünnepének a napja nem esik egybe a megalakulás időpontjával, hiszen a légivezetés és irányítás történetében a valódi kezdőpontnak 1999 március elseje számít, amikor Nemzeti Légi Vezetési Központ csatlakozott a NATO-hoz. Az állománygyűlésen köszöntőt mondott Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Törzsfőnök támogató helyettese.

A tábornok elmondta, hogy a csapatünnep mindig több, mint egy formális rendezvény a katonai szervezet életében. A közösségformálás kiemelt eszköze és hozzátartozik a katonai hagyományok ápolásához. A 2011 április elsején megalakított, fiatalnak számító alakulatról elmondta, hogy a jogelőd szervezeteit is figyelembe véve, komoly szakmai múlttal büszkélkedhet és ez a nap egyben tisztelgés az elődök előtt is. Sáfár Albert hangsúlyozta, hogy a veszprémi alakulat szolgálatteljesítése nélkülözhetetlen a Magyar Honvédség és a légierő feladatrendszerében.

 

Berec Zoltán ezredes, az LVIK parancsnoka már a jövőről beszélt. Kiemelte, hogy egy két hete megjelent parancs értelmében, az LVIK neve alatt, az alakulat ismét összeolvad az MH 54. Radarezreddel. Az átszervezés nem lesz egyszerű, de közösen jobban megfelelnek majd a jövő kihívásainak. Szólt arról is, hogy a magyar és a német légierő parancsnoka aláírt egy együttműködési megállapodást, amelynek minden pillérében részt vesz az alakulat, így komoly feladataik lesznek. A csapatünnepen elismerések átadására is sor került, majd Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy tartott előadást „Egyedül a végtelen égbolton… ( minek a vadászpilóta)” címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában