tűzoltóautó ajándékba

2017.09.26. 17:44

A devecseri lánglovagok a legfelszereltebb önkéntesek lehetnek a Dunántúlon

Tűzoltóautót kapott ajándékba Devecser önkéntes tűzoltósága a napokban Svájcban.

Tóth B. Zsuzsa

A devecseri önkéntes tűzoltók svájci kollégáiktól kaptak egy jó állapotban levő gépkocsit Fotó: Ferenczi Gábor

A külhoni svájciak tanácsa vezetője közreműködésével juthattak hozzá devecseri lánglovagok ahhoz az Iveco gépjárműhöz, amely egyszerre képes vízzel, porral, habbal oltani. Így Ferenczi Gábor polgármester szerint a devecseri önkéntes tűzoltók a legfelszereltebb önkéntesek lehetnek a Dunántúlon. A 25 éves gépkocsi mindössze 29 ezer kilométert futott mostanáig, ugyanis készenléti autónak használták, így kevésbé volt rá szükség. A devecseri tűzoltók meglévő, 32 éves, 160 ezer kilométert megtett gépkocsijánál jóval korszerűbb, újszerű berendezésekkel felszerelt.

A devecseri önkéntes tűzoltók svájci kollégáiktól kaptak egy jó állapotban levő gépkocsit Fotó: Ferenczi Gábor

A devecseri tűzoltóság fenntartását az önkormányzat támogatja évi egymillió forinttal. A csoport mostanra felvette a kapcsolatot egy délvidéki tűzoltósággal is, hozzájuk utaznak a hónap végén versenyre. Továbbá egy burgenlandi település tűzoltó egyesületével ugyancsak kapcsolatba léptek már. Kárpátaljai testvértelepüléseikre, Nagypaládra és Fertősalmásra pedig a közelmúltban látogattak el, hogy az ottani önkormányzati tűzoltóságnak segítsenek. Különböző, hiánypótló eszközöket vittek ajándékba, hogy a meglehetősen szerény körülmények között dolgozó kollégák helyzetén segítsenek. A szomszédos településekkel két éve kötött megállapodás értelmében igyekeznek évente látogatást tenni egymásnál. A kiránduláson megmutatták a devecseri delegációnak az új utat, amelynek elkészültére vagy száz éve vártak. A tervek szerint a jövő tavasszal a határátkelőhely is megépül, és akkor sokkal egyszerűbb lesz az ottaniaknak Magyarországra jutniuk a lerövidülő útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában