fegyelmezettek a pártok a megyeszékhelyen

2019.06.19. 11:00

Egy szűk hét maradt a választási plakátok leszedésére

A választás után hetekkel országszerte láthatók még választási plakátok, azonban kevesebb mint egy hetük van a május 26-ai európai parlamenti választáson induló pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány alatt a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mohos Gábor jegyző, a helyi választási iroda vezetője a Napló érdeklődésére elmondta: az érvényben lévő jogszabály szerint „a szavazást követő 30 napon belül, azaz június 25-én 16 óráig kell eltüntetni a választási plakátokat”.

Kiemelte: a választási plakátot annak kell eltávolítania, „aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.” A korábbi szokásoknak megfelelően az önkormányzatok maguk is eltávolíthatják a hirdetményeket a határidő lejárta után, viszont ebben az esetben a költségeket kiszámlázhatják a kihelyezőknek.

Mohos Gábor megjegyezte, Veszprémre nem jellemző a plakátok „kint felejtése”, fegyelmezettek a pártok a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában