Útlezárással kezdődött, tüntetés lett a vége

2019.01.19. 19:38

Együtt demonstrált a Kutyapárt és a csirke Ajkán

Szombaton reggel a 8-as számú főút bakonygyepesi szakaszán félpályás útlezárással tiltakoztak a helyi szakszervezetek ellenzéki pártok képviselőivel együtt a túlóratörvény ellen. Egy másik, eredetileg 9 órára Ajka főterére meghirdetett LMP-s demonstráción azonban senki, még a szervezők sem jelentek meg.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kocsisor MKKP módra

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Tizennégy órai kezdettel a Jobbik és az MKKP ajkai szervezetei is közös demonstrációt tartottak. A szabadtéri színpadnál Sándor Balázs, az MKKP Ajka helyi koordinátora mondta el többek között a kókuszgolyó receptjét.

Kocsisor MKKP módra Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Ezt követően a bíróság épületéhez sétáltak, ahol a párt soproni csirkéje, Tichy-Rács József szólalt fel. Ezután a Fidesz ajkai irodájához vonultak, de mivel az épület udvara magánterület, az udvar helyett az épület mögötti folyópartot választották alternatív helyszínként, ahol „kedves üzeneteket” tűztek a kerítésre.

A kezdetben 50 fős tömeg felére olvadva visszatért az eredeti helyszínre, ahol Nagy Ildikó, a DK választókerületi elnöke és a Jobbik ajkai szervezetének elnöke, Polt Balázs mondta el tiltakozó beszédét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában