látványos visszatérés

2019.04.09. 07:00

Éleslövészetre érkezett megyénkbe négy harci helikopter

Éleslövészetre érkeztek a Magyar Honvédség frissen nagyjavított Mi-24-es harci helikopterei a Veszprém közeli Újmajorba hétfőn.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítője szerint levegő-föld éleslövészeteket hajt majd végre nappal és éjszaka is a nemrégiben, több mint ötéves földön rostokolást követően Oroszországban nagyjavított magyar harci helikopterekkel személyzetük.

 

A típus visszatérését követően a pilóták mindenre kiterjedő visszaképzésének újabb állomásaként tekinthetünk a mostani feladatokra, ugyanis nem csak a helikopter vezetését, a különböző repülési feladatokat kellett újra megtanulniuk a hajózóknak, hanem a fegyverrendszerek kezelését is, mely képesség csak akkor tekinthető visszanyertnek, ha azt éles lőgyakorlatok során is elsajátítják.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkező helikopterek látványos, erőt demonstráló négygépes kötelékben érkeztek a bakonyi lőtérre, közel tízéves emlékeket idézve, ugyanis ekkora létszámmal legutoljára 2009 környékén gyakorlatoztak itt Mi-24-es harci helikopterekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában