harminc helyszínen

2019.02.23. 11:30

Életmentő készülékeket helyeztek el a megyei kormányhivatal épületeiben

Összesen harminc helyszínen defibrillátorokkal szerelte fel épületeit és a megyében üzemelő Kormányablak Buszt a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Laskovics Márió

Forrás: illusztráció

A közel 15 millió forint összegből beszerzett életmentő készülékeket a megyei kormányhivatal legforgalmasabb ügyféltérrel rendelkező – Ajka, Devecser, Tapolca, Sümeg, Veszprém, Herend, Pápa, Várpalota, Berhida, Zirc, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonfüred járási – épületeiben helyezték el, hogy szükség esetén rendelkezésre álljanak.

Az érintett épületek az Országos Automata Életmentő Defibrillátor Adatbázis térképre is felkerülnek. Az épületeken mostantól piktogram jelzi, hogy ott életmentő készülék található.

A defibrillátorok használatához nem szükséges egészségügyi képesítés, de a kormányhivatal épületenként két-két önként jelentkező dolgozója számára képzést szervezett a készülék használatáról – tájékoztatott a megyei kormányhivatal. A defibrillátorokkal rendelkező megyei kormányhivatali épületek listája a pontos címekkel együtt megtalálható a Veszprém Megyei Kormányhivatal honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában